https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Stavovi Stranke - članci - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Stavovi Stranke

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Bošnjaci Sandžaka su posebno zainteresovani za evropske i evroatlanske integracije naše zemlje, za rješavanje ustavno-pravnog statusa Bošnjaka i statusa Sandžaka, za djelotvorno učešće Bošnjaka u pravosuđu, policiji i drugim državnim organima sa javnim ovlašćenjima, za ekonomski razvoj Sandžaka, stabilizaciju ekonomske situacije i političke klime.

Detaljnije
Saopštenje za javnost SDA Sandžaka

Predsjedništvo Stranke demokratske akcije Sandžaka najoštrije osuđuje medijsku kampanju od strane RTS-a i drugih režimskih medija koji orkestrirano pokušavaju da opravdaju suspenziju vladavine prava u Srbiji i legalizuju Vučićev despotizam.

Detaljnije
Savjetnik u Ambasadi Slovačke posjetio SDA Sandžaka

Predstavnici SDA Sandžaka su u razgovoru istakli da je SDA Sandžaka već punih 26 godina bošnjačka parlamentarna stranka u Srbiji, te ga upoznali sa činjenicom da Bošnjaci za sve to vrijeme pokušavaju svoje probleme i pitanja riješiti kroz institucije sistema

Detaljnije
SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

SDA Sandžaka poziva sve Bošnjake porijeklom iz Sandžaka, ali i ostale građane Bosne i Hercegovine da na predstojećim lokalnim izborima svoje povjerenje i svoj glas daju Stranci demokratske akcije Bosne i Hercegovine i njenim kandidatima.

Detaljnije
Predsjednik Ugljanin uputio čestitku Draganu Šutanovcu

 U ime Stranke demokratske akcije Sandžaka i u svoje lično ime najiskrenije Vam čestitam izbor za predsjednika Demokratske stranke. Rezultat koji ste ostvarili, ali i sam proces održavanja stranačkih izbora, predstavlja napredak demokratije i demokratskog društva u Srbiji, onakav kakav se od Demokratske stranke i očekuje, kao jednog od važnih političkih činilaca na Balkanu. 

Detaljnije
Ekonomski razvoj Sandžaka i stabilizacija ekonomske situacije i političke klime

Predsjednik SDA Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin uputio je pismo predsjedniku Vlade Republike Srbije Aleksandru Vučiću 

Detaljnije
Na ahiret preselio Esad Suljović

Rahmetli Esad je od osnivanja Stranke demokratske akcije Sandžaka obavljao važne stranačke funkcije, u jednom mandatu bio je potpredsjednik Stranke i više mandata član Glavnog odbora Stranke. Kao stručnom kadru Stranke poverene su mu bile važne rukovodeće pozicije u Gradu Novom Pazaru koje je sa velikim uspjehom obavljao.

Detaljnije
Izjava za medije predsjednika SDA Sandžaka povodom učestalih šovinstičkih i nacionalističkih ispada i prijetnji zvezdinih navijača na fudbalskom stadionu u Novom Pazaru

Izjava za medije dr. Sulejmana Ugljanina, predsjednika SDA Sandžaka povodom učestalih šovinstičkih i nacionalističkih ispada i prijetnji zvezdinih navijača na fudbalskom stadionu u Novom Pazaru.

Detaljnije
Svijest i hrabrost turskog naroda sačuvali Tursku od anarhije

Stranka demokratske akcije Sandžaka najoštrije osuđuje pokušaj državnog udara odmetnutog dijela turske vojske i izražava duboko žaljenje zbog pokušaja da se obori demokratski izabrana vlast.

Detaljnije
SDA Sandžaka osuđuje skrnavljenje mezara na novopazarskom groblju "Gazilar"

Predsjedništvo SDA Sandžaka osuđuje ovaj vandalski i anticivilizacijski čin skrnavljenja muslimanskog groblja i to na prvi dan Bajrama, te izražava duboko žaljenje i iskreno saučestvuje u bolu sa porodicama čiji su mezari njihovih najmilijih oskrnavljeni i oštećeni u ovom sramnom činu.

Detaljnije
Konferencija za novinare Predsjednika Stranke

Imali smo dobar, otvoren i vrlo sadržajan razgovor sa mandatarom Vučićem o razvoju i napretku naše zemlje u budućnosti. Pored toga, započeli smo razgovore i o pitanjima koja zabrinjavaju građane Sandžaka, posebno Bošnjake.

Detaljnije
Ambasador Norveške posjetio SDA Sandžaka

Ambasador Kraljevine Norveške zadužen za Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju Nj. E. gospodin Arne S. Bjornstad, posjetio je danas Stranku demokratske akcije Sandžaka i tom prilikom razgovarao sa predsjednikom Stranke dr. Sulejmanom Ugljaninom.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37