https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Stavovi Stranke - članci - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Stavovi Stranke

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

SDA Sandžaka obavila konsultacije sa Predsjednikom Republike Srbije

Delegacija SDA Sandžaka na čelu sa predsjednikom Dr. Sulejmanom Ugljaninom razgovarala je danas sa Predsjednikom Republike u okviru konsultacija za sastavljanje nove Vlade.

Detaljnije
SDA Sandžaka najoštrije osuđuje napad na maloletnog dječaka iz Sjenice

SDA Sandžaka najoštrije osuđuje brutalan napad i prebijanje 11-godišnjeg dječaka bošnjačke nacionalnosti O.M. iz Sjenice od strane njegovog komšije Radoja Šekularca, koji je maloletnom dječaku nanio teške telesne povrede

Detaljnije
Podrška NATO integracijama Srbije i poziv na neophodno rješavanje zločina nad Bošnjacima Sandžaka

Predsjednik Stranke i manjinskog poslaničkog kluba “SDA Sandžaka-PDD” u Skupštini Srbije Dr. Sulejman Ugljanin govorio je danas u Narodnoj skupštini Srbije Povodom izbora novog ministra odbrane Republike Srbije.

Detaljnije
SDA Sandžaka pozdravlja predaju kandidature BiH za članstvo u Evropskoj uniji

Stranka demokratske akcije Sandžaka sa radošću pozdravlja zvaničnu predaju kandidature Bosne i Hercegovine za članstvo u Evropskoj Uniji, a građanima BiH i državnom rukovodstvu čestita ovaj veliki dan. 

Detaljnije
SDA Sandžaka najoštrije osuđuje skandalozan govor Predsjednika Tomislava Nikolića u Kragujevcu

SDA Sandžaka najoštrije osuđuje skandalozan govor Predsjednika Tomislava Nikolića u Kragujevcu. Tomislav Nikolić, pored toga što je kao Predsjednik Republike grubo prekršio Ustav, on je još jednom pokazao da je ostao čvrsto privržen politici otvorene netrpeljivosti prema građanima Srbije drugih nacionalnosti.

Detaljnije
Predsjednik Ugljanin sa Predsjedavajućim Vijeća ministara BIH Zvizdićem

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić posjetio je danas Bošnjačko nacionalno vijeće gdje je razgovarao sa predsjednikom Dr. Sulejmanom Ugljaninom o položaju bošnjačkog naroda u Srbiji, sa izazovima sa kojima se susreću i projektima na kojima rade legitimni predstavnici Bošnjaka.

Detaljnije
Ambasador SAD Majkl Kirbi u posjeti SDA Sandžaka

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država Nj.E. gospodin Majkl Kirbi danas je sa saradnicima posjetio Stranku demokratske akcije Sandžaka i tom prilikom razgovarao sa predsjednikom Stranke dr. Sulejmanom Ugljaninom. Predsjednik Ugljanin je sa ambasadorom Kirbijem razgovarao o aktuelnoj političkoj situaciji u Srbiji i Sandžaku i izazovima sa kojima se suočavaju gradjani Sandžaka i njihovi legitimni predstavnici.

Detaljnije
Nadležni da učine sve da se stvore uslovi da BNV nastavi učešće u radu Radne grupe

U ime Bošnjačkog nacionalnog vijeća, predsjednik Vijeća dr. Sulejman Ugljanin uputio je pismo Predsjedniku Republike, predsjedniku Vlade Srbije, predsjednici Skupštine Srbije, prvom potpredsjedniku Vlade, ministru spoljnih poslova i aktuelnom predsjedavajućem OSCE-a, ministarki državne uprave i lokalne samouprave, ministru pravde, ministarki zaduženoj za evropske integracije, šefu pregovaračkog tima Srbije sa EU i predsjedniku Radne grupe za izradu Akcionog plana za ostvarivanje prava nacionalnih manjina u okviru pregovaračkog poglavlja 23. i obavjestio ih o problemima zbog kojih je predstavnik BNV-a istupio iz Radne grupe

Detaljnije
BNV traži konstruktivan odnos u Radnoj grupi za izradu Akcionog plana za manjine

Predsjedništvo Bošnjačkog nacionalnog vijeća razmatralo je na današnjoj sjednici okolnosti u vezi povlačenja iz Radne grupe za izradu Akcionog plana za manjine. Predsjednik BNV dr. Sulejman Ugljanin je tim povodom uputio pisma ambasadama i predstavnicima međunarodnih institucija i organizacija u Srbiji. Pismo predsjednika dr. Ugljanina, prenosimo u cjelosti:

Detaljnije
Delegacija iz Sandžaka u posjeti Sloveniji

Predstavnici Bošnjačkog nacionalnog vijeća i manjinske poslaničke grupe boravili su u dvodnevnoj posjeti Republici Sloveniji i tom prilikom posjetili institucije i zvaničnike sa ciljem izgradnje partnerskih odnosa za nastup kod fondova Evropske unije opredeljenih za prekograničnu saradnju.

Detaljnije
20. novembar – Dan Sandžaka

Povodom 20. novembra – Dana Sandžaka predsjednik Stranke demokratske akcije Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin uputio je čestitku svim građanima Sandžaka, u čestitki se kaže: "Svim Bošnjacima i građanima Sandžaka u ime Stranke demokratske akcije Sandžaka i svoje lično ime čestitam veliki praznik - Dan Sandžaka i želim da ga provedu u sreći, miru i dobrom zdravlju.

Detaljnije
Saučešće predsjednika SDA Sandžaka povodom terorističkih napada u Parizu

Povodom terorističkih napada u kojima je stradao veliki broj nedužnih ljudi u Parizu, predsjednik SDA Sandžaka Dr. Sulejman Ugljanin uputio je saučešće Ambasadoru Republike Francuske u Beogradu, Nj.E.  gospođi Kristin Moro „Vaša ekselencijo gospođo Moro, Sa velikim bolom i tugom primili smo vijesti o tragičnim događajima koji su posljedica terorističkih napada u Parizu.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP