https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Upoznavanje različitosti kroz različite ukuse - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Upoznavanje različitosti kroz različite ukuse

Upoznavanje različitosti kroz različite ukuse

U Sjenici je u okviru programa „Food is great“, koji se organizuje uz podršku ambasade Velike Britanije u Beogradu, održano zajedničko predstavljanje dijela sandžačke tradicionalne kuhinje s prostora Pešteri i Sjenice i tradicionalne kuhinje Velike Britanije.

Manifestacija "Food is great" je dobar primjer približavanja i upoznavanja različitih kultura u cilju boljeg razumijevanja i saradnje među narodima, narocito u svjetlu evropskih integracija Srbije.

Podršku ovoj manifestaciji, kao dobrom primjeru približavanja i upoznavanja različitih kultura i bolje saradnje i stabilnosti dao je predsjednik SDA Sandžaka i manjinske poslaničke grupe u Skupštini Srbije "SDA Sandžaka-PDD" dr. Sulejman Ugljanin sa saradnicima.

Opština Sjenica je domaćin i glavni pokrovitelj ove dvodnevne manifestacije koja je privukla veliki broj gostiju, uglednih predstavnika kulturnog i političkog života i novinara iz cijele Srbije.

Hazbo Mujović, predsjednik opštine Sjenica, otvarajući ovu manifestaciju, se posebno zahvalio ambasadoru Velike Britanije u Srbiji Nj.E. Denisu Keefe na podršci ovom projektu i pozvao sve prisutne da se upoznaju sa tradicionalnom kuhinjom Pešteri i Sjenice, koja je izrazito multietnička, kao važnim dijelom kulture ovog dijela Sandžaka.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP