https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Stavovi Stranke - članci - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Stavovi Stranke

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Ukupno objavljeni rezultati sa biračkih mjesta u sandžačkim opštinama nisu tačni i rezultat su izborne krađe na biračkim mjestima na kojima SDA Sandžaka nije imala kontrolore.

Detaljnije
Rumeli-Balkan Buluşması

Obraćanje predsjednika Republike Turske Redžepa Tajipa Erdoana zvanicama na skupu Rumeli-Balkan Buluşmasi u Kongresnom i kulturnom centru Maltepe u Ankari 23. marta 2017. godine.

Detaljnije
PREDSTAVNICI BOŠNJAKA SANDŽAKA POSJETILI KOSOVO

Danas je delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća i SDA Sandžaka prisustvovala akademiji posvećenoj životu i djelu Šabana  Poluže i Mehmeta Gradice koji su imali značajno mjesto u historiji Bošnjaka Sandžaka.

Detaljnije
Umesto problemima, vlast se bavi opozicijom – ponuditi politiku koja je konkurentna

Predsjednik Stranke demokratske akcije Sandžaka Dr. Sulejman Ugljanin i predsjednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović, na današnjem sastanku analizirali su trenutnu političku situaciju u Srbiji i razgovarali o predstojećim predsjedničkim izborima. 

Detaljnije
Stabilnost i ekonomski razvoj Sandžaka zajednički cilj

Predsjedništvo SDA Sandžaka je na juče održanoj sjednici usvojilo tekst sporazuma o saradnji između Stranke demokratske akcije Sandžaka i Sandžačke demokratske partije, na nivou gradskih odbora u Novom Pazaru i na nivou opštinskih odbora u Sjenici i ovlastilo predsjednike Ogranaka Stranke da potpišu sporazum. 

Detaljnije
Delegacija Ambasade SAD u Srbiji posjetila SDA Sandžaka

U okviru svoje prve posjete Novom Pazaru,  politički oficir Ambasade SAD u Srbiji Dženifer Stojanović razgovarala je danas sa predstavnicima Stranke demokratske akcije Sandžaka o aktuelnim temama značajnim za Bošnjake i razvoj Sandžaka.

Detaljnije
SDA Sandžaka uzvratila posjetu stranci "Zajedno za Šumadiju"

Rukovodstvo SDA Sandžaka na čelu sa predsjednikom Stranke Dr. Sulejmanom Ugljaninom boravilo je danas u Kragujevcu, u uzvratnoj posjeti stranci „Zajedno za Šumadiju“ 

Detaljnije
ODRŽAN PROTESTNI SKUP SDA SANDŽAKA U NOVOM PAZARU

Na skupu je upućen poziv Vladi Republike Srbije i Delegaciji Evropske Unije u Beogradu za zajednički rad u traženju rješenja za nagomilane probleme Bošnjaka, sa akcentom na akcione planove za poglavlja 23 i 24 kao i na hitnu reviziju manjinskog akcionog plana iz koga su izbačeni svi zahtjevi legitimnih predstavnika Bošnjaka.

Detaljnije
Gostovanje predsjednika Ugljanina u emisiji “Kažiprst” TV B92, 21.12.2016. godine

Predsjednik SDA Sandžaka i Bošnjačkog nacionalnog vijeća Dr. Sulejman Ugljanin bio je gost emisije “Kažiprst” na televiziji B92, koja je emitovana u dnevniku ove televizije.

Detaljnije
SDA Sandžaka i SDP potpisale Deklaraciju o strateškom partnerstvu

Danas je u Novom Pazaru potpisana Deklaracija o strateškom partnerstvu Stranke demokratske akcije Sandžaka i Sandžačke demokratske partije, dvije političke stranke sa regionalnim sandžačkim identitetom.

Detaljnije
SARADNJA SDA SANDŽAKA SA REGIONALNIM PARTNERIMA

Rukovodstva SDA Sandžaka i „Zajedno za Šumadiju“ su istakla želju za stvaranje uslova kako bi eventualni zajednički kandidat regionalnih stranaka imao realnu šansu za pobjedu na izborima.

Detaljnije
SDA Sandžaka uputila čestitku Bošnjačkoj stranci

U ime Stranke demokratske akcije Sandžaka i u svoje lično ime Vama, rukovodstvu, članovima i simpatizerima Bošnjačke stranke najiskrenije čestitam na potpisivanju postizbornog koalicionog sporazuma o ulasku Bošnjačke stranke u novu Vladu Crne Gore.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP