https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Stavovi Stranke - članci - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Stavovi Stranke

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Roditelji da se opredjele za obrazovanje djece na maternjem bosanskom jeziku

Stranka demokratske akcjie apeluje na sve Bošnjake da sačuvaju dostojanstvo i obrazovanjem na svom maternjem bosansko jeziku očuvaju identitet svoje djece.

Detaljnije
Na Ahiret preselio Safet-Sajo Planić

Član Glavnog odbora SDA Sandžaka i dugogodišnji odbornik Stranke u Skupštini opštine Prijepolje, Safet - Sajo Planić preselio je na Ahiret, nakon saobraćajne nesreće koja se desila 28. januara ove godine. U ovoj nesreći  život je izgubila i njegova koleginica iz Turističke organizacije Prijepolja, Ivana Rakonjac.

Detaljnije
Čestitka ambasadoru Turske na uspješnom stvaranju pozitivnog ambijenta

Povodom velikog uspjeha koji je postignut u javnim nastupima i aktivnostima na stvaranju pozitivne političke klime u javnosti Srbije i normalnog sportskog ambijenta u kojem je odigrana utakmica Evrolige u košarci između Crvene Zvezde i Galatasaraya u Beogradu, predsjednik manjinskog poslaničkog kluba “SDA Sandžaka-PDD” i predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Sulejman Ugljanin uputio je čestitku NJ.E. G-din Mehmetu Kemal Bozayu, ambasadoru Republike Turske u Srbiji.

Detaljnije
Nastavak inicijative za izradu legitimnog akcionog plana za manjine

U Beogradu su se danas sastali predsjednik dr. Sulejman Ugljanin i ambasador Bugarske Nj.E. Angel Simeonov Dimitrov na temu Akcionog plana za manjine u okviru poglavlja 23 o pristupanju Srbije EU i okolnostima koje su do sada obilježile izradu tog plana.

Detaljnije
SDA Sandžaka poziva na javnu raspravu

SDA Sandžaka poziva svoje članove, simpatizere i sve gradjane da uzmu aktivno učešće u najavljenim Javnim raspravama i izjasne se o prijedlozima BNV-a za izmjenu i dopunu Akcionog plana za manjine.

Detaljnije
Hatarnama zbog tragično stradalih u terorističkom napadu

Povodom terorističkog akta i pogibije nedužnih ljudi u Istanbulu, predsjednik SDA Sandžaka Dr. Sulejman Ugljanin uputio je hatarmanu Ambasadoru Republike Turske u Beogradu, njegovoj ekselenciji Mehmetu Kemalu Bozayu.  

Detaljnije
Intervju predsjednika Ugljanina listu "Politika", 26.11.2014.godine

Cjelovit tekst intervjua dr. Sulejmana Ugljanina, predsjednika Bošnjačkog nacionalnog vijeća i SDA Sandžaka, datom dnevnim novinama „Politika“.

Detaljnije
Predsjednik BNV-a čestitao Dan državnosti BiH

  Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Sulejman Ugljanin uputio je danas Bošnjačkom članu Predsjedništva Bakiru Izetbegoviću čestitku povodom 25. novembra – Dana državnosti.    

Detaljnije
Stav SDA Sandžaka povodom tragedije u Turskoj

Iskreno žalimo zbog ovog velikog gubitka i upućujemo saučešće porodici i prijateljima nastradalog mladića. Očekujemo da će nadlježni organi Turske u najkraćem mogućem roku rasvetliti ovaj zločin i da će pravda biti zadovoljena. 

Detaljnije
PRVA REDOVNA SJEDNICA NOVOG SAZIVA BNV. 17.11.2014. GOD, U NOVOM PAZARU - Obraćanje izabranog predsjednika BNV-a

Sa posebnim zadovoljstvom konstatujem da su ovi izbori protekli u miru, svečanoj atmosferi i nacionalnoj harmoniji. U tako dobrim okolnostima Bošnjaci su izabrali legalno i legitimno BNV.

Detaljnije
Dr Sulejman Ugljanin izabran za predsjednika BNV-a

Danas je održana konstitutivna i prva sjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Novom Pazaru na kojoj je za predsjednika Vijeća izabran dr. Sulejman Ugljanin, nosilac liste ”Za bošnjačko jedinstvo”. Konstitutivnoj sjednici su prisustvovali narodni poslanici iz Sandžaka, predsjednici sandžačkih opština, predstavnici OEBS-a, nevladinih organizacija, kao i brojni gosti. Konstituisanje novog saziva Bošnjačkog nacionalnog vijeća propraćeno je burnim aplauzom svih vijećnika i prisutnih.

Detaljnije
Bošnjaci su rekli da hoće jedinstvo

Na ponovljenim izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće, koji su održani u nedjelju 2.novembra na tri biračka mjesta u opštini Tutin, lista „Za bošnjačko jedinstvo“ ostvarila je ubjedljiv rezultat. Na izbornim mjestima - Ribariće, Koniče i Dubovo, lista „Za bošnjačko jedinstvo“ osvojila je ukupno 799 glasova (77,3%), dok je lista “Za Bošnjake, Sandžak i muftiju“ osvojila 229 glasova(22,7%).

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP