https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 SDA Sandžaka obavila konsultacije sa Predsjednikom Republike Srbije - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

SDA Sandžaka obavila konsultacije sa Predsjednikom Republike Srbije

SDA Sandžaka obavila konsultacije sa Predsjednikom Republike Srbije

SDA Sandžaka obavila konsultacije sa Predsjednikom Republike Srbije

Delegacija SDA Sandžaka na čelu sa predsjednikom Dr. Sulejmanom Ugljaninom razgovarala je danas sa Predsjednikom Republike u okviru konsultacija za sastavljanje nove Vlade.

"Poštujući izborni legitimitet i funkciju Predsjednika Republike, dolaskom na današnji sastanak želimo iskoristiti šansu da još jednom istaknemo da ćemo kao legitimni predstavnici Bošnjaka podržavati sve one odluke koje idu Bošnjacima u korist, a boriti se protiv onih koji idu na štetu našeg naroda, te kao legitimni predstavnici Bošnjaka ne želimo da se svrstavmo ni u poziciju niti u opoziciju“ rekao je Predsjednik Ugljanin, nakon sastanka.

Predsjednik Ugljanin je također rekao da SDA Sandžaka nije dobila poziv za ulazak u Vladu, ali i da jeste taj poziv ne bi prihvatila iz razloga što ni Aleksandar Vučić niti pređašnji Premijer Ivica Dačić nisu ispoštovali nijednu odredbu koalicionog sporazuma koji su potpisali sa SDA Sandžaka, a da Tomislav Nikolić kao Predsjednik nije imao ni snage ni autoriteta da ih na to natjera i u tom smislu nisu ni zaslužili povjerenje SDA Sandžaka.

Pored predsjednika Dr. Ugljanina, delegaciju SDA Sandžaka činili su Predsjednik Izvršnog odbora Enis Imamović i Mirza Hajdinović ispred Predsjedništva Stranke. 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37