Učitavanje sajta

Vijesti

SDA Sandžaka najoštrije osuđuje napad na maloletnog dječaka iz Sjenice

SDA Sandžaka najoštrije osuđuje napad na maloletnog dječaka iz Sjenice

SDA Sandžaka najoštrije osuđuje brutalan napad i prebijanje 11-godišnjeg dječaka bošnjačke nacionalnosti O.M. iz Sjenice od strane njegovog komšije Radoja Šekularca, koji je maloletnom dječaku nanio teške telesne povrede.

SDA Sandžaka se od svog osnivanja zalaže za očuvanje i unaprijeđenje dobrih međuljudskih i međunacionalnih odnosa naročito u mješovitim sredinama kao što je Sandžak, te u skladu sa tim očekujemo da nadlježni organi, druge organizacije i institucije  pokažu svijest o potrebi sprečavanja ovakvih i sličnih negativnih pojava kojih je nažalost sve više.

U najtežim vremenima kada je cijelu bivšu Jugoslaviju zahvatio građanski rat mi smo u Sandžaku uspjeli da sačuvamo mir i dobre odnose sa našim komšijama, te ćemo se i dalje zalagati za to.

SDA Sandžaka traži od svih nadlježnih organa da hitno riješi i u najkraćem mogućem roku kazni počinioca ovog monstruznog čina.

Upozoravamo da je ovakav monstruozni napad na nedužnog dječaka direktan rezultat politike državnog vrha Srbije prema Bošnjacima u kojoj su nacionalističke i četničke ideje dobile podršku i ohrabrenje.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP