Učitavanje sajta

Vijesti

Ambasador Norveške posjetio SDA Sandžaka

Ambasador Norveške posjetio SDA Sandžaka

Ambasador Kraljevine Norveške zadužen za Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju Nj. E. gospodin Arne S. Bjornstad, posjetio je danas Stranku demokratske akcije Sandžaka i tom prilikom razgovarao sa predsjednikom Stranke dr. Sulejmanom Ugljaninom.

Predsjednik Ugljanin je upoznao Ambasadora sa činjenicom da je Sandžak historijska regija u kojoj su Bošnjaci autohton narod čiji status u Srbiji i u Crnoj Gori još uvjek nije riješen.

Sandžak predstavlja jedan od najnerazvijenijih regiona sa visokim stepenom nezapošljenosti, lošom infrastrukturom i bez investicija u njegov ekonomski razvoj.

On je također upoznao gospodina Bjornstada da je SDA Sandžaka već punih 26 godina Bošnjačka parlamentarna stranka u Srbiji i u Crnoj Gori, te sa činjenicom da Bošnjaci sve to vrijeme pokušavaju svoje probleme i pitanja riješiti kroz institucije sistema.

Ambasadoru Bjornsadu je upoznat sa zahtjevom koji je SDA Sandžaka uputila Evropskoj uniji kojim traži da se Akcioni plan za manjine za pregovaračko poglavlje 23. ne prihvati dok se u njega ne ugradi precizan program rješavanja problema bošnjačkog naroda u Srbiji.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP