https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Poptisan memorandum za izgradnju primarnog gasovoda - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Poptisan memorandum za izgradnju primarnog gasovoda

Poptisan memorandum za izgradnju primarnog gasovoda

Poptisan memorandum za izgradnju primarnog gasovoda

Zamenik direktora Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja Šemsudin Kučević i predstavnici opština Brus i Tutin i grada Novog Pazara potpisali su danas u Beogradu Memorandum o namerama za izgradnju primarnog gasovoda za opštine Brus, Raška, Tutin i grad Novi Pazar, saopšteno je iz kabineta ministra bez portfelja.

Primarni gasovod treba da omogući domaćinstvima i privredi u ovim krajevima priključenje na gas.

Sastanku, koji je održan u Vladi Srbije, prisustvovao je ministar Sulejman Ugljanin, predstavnici Ambasade Slovačke Republike, kao i slovački investitori.

"Mi bismo finansirali projekat regionalnog gasovoda od Aleksandrovca do Tutina, a radove bi izvodile srpske firme sa kojima već imamo dogovor. Sve što se proizvodi u Srbiji bi se tu i kupovalo", rekao je tom prilikom Lubor Tenecer - predstavnik jedne slovačke kompanije, koja je zainteresovana za izgradnju regionalnog gasovoda u Srbiji.

Tenečer je napomenuo da ukoliko bi se postigao dogovor sa srpskom vladom, slovački privredni konzorcijum bi otvorio sestrinsku firmu sa sedištem u Srbiji preko koje bi išla ova značajna investicija.

"Memorandum o namerama za izgradnju primarnog gasovoda predstavlja samo početak ovako značajne investicije za Srbiju, koja ne samo što bi omogućila nova radna mesta, prilikom izgradnje gasovoda, već bi i obezbedila bolje uslove života građana u područjima gde bi regionalni gasovod prošao, naglasio je Kučević.

izvor: Tanjug, www.blic.rs

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP