https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Dr. Ugljanin: "Ključni problem predstavlja nezaposlenost" - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Dr. Ugljanin: "Ključni problem predstavlja nezaposlenost"

Dr. Ugljanin:

Dr. Ugljanin: "Ključni problem predstavlja nezaposlenost"

Predsjednik Stranke demokratske akcije Sandžaka i ministar u Vladi R. Srbije, Dr. Sulejman Ugljanin je za TV B92, na pitanje novinara kako komentariše poslednje događaje u Novom Pazaru koji su se odigrali ovog vikenda i da li ih smatra vjerskim ili političkim, izjavio sledeće:


„Ovi događaji idu na štetu našeg sveukupnog ekonomskog razvoja i usporavaju naše procese u smislu stvaranja političke stabilnosti sa ciljem dovođenja stranih investitora. Naš ključni problem je, zvanični podatak, 22.000 nezapošljenih mladih ljudi.


Što se tiče toga, vjerski ili politički, akteri ovih zbivanja miješaju, odnosno koriste vjeru u političke svrhe, a politiku u vjerske svrhe. Mislim da je to naišlo kao jedna oluja. Oluja dodje, nismo bili u stanju da je spriječimo, ali smo tu da saniramo njene posljedice."

 

Na novinarsko pitanje kako on vidi rješenje i izlaz iz ove situacije, Dr. Ugljanin je odgovorio da „država mora hitno da interveniše. U Novi Pazar se moraju dovesti investitori kao što smo doveli u Leskovac, u Bor. Da dovedemo strane investitore koji će da zaposle dvije-tri hiljade ljudi u Novom Pazaru, u Tutinu, Sjenici, Prijepolju, Priboju, Novoj Varoši i to je najbolji odgovor svemu ovome. Znači, želimo da pošaljemo poruku svijetu da je ovo jedan politički stabilan region i ako počnemo raditi na zapošljavanju onda neće biti mogućnosti manipulacije mladim ljudima." zaključio je u svojoj izjavi Predsjednik SDA Sandžaka i ministar Dr. Sulejman Ugljanin.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP