Učitavanje sajta

Vijesti

Otvoren novi granični prelaz prema Crnoj Gori

Otvoren novi granični prelaz prema Crnoj Gori

Otvoren novi granični prelaz prema Crnoj Gori


TUTIN - Rekonstruisani granični prelaz Srbije prema Crnoj Gori "Špiljani" poznatiji kao "Mehov krš", otvoren je danas u prisustvu ministra dr Sulejmana Ugljanina, ministra finansija, Diane Dragutinović, predstavnika Delegacije EU u Srbiji Hozea Antonia Gomesa i drugih najviših predstavnika Vlade Srbije i Delegacije EU u Srbiji.

Ukupna vrijednost ove investicije je 2,15 miliona eura, od čega je najveći dio sredstava obezbjedila Srbija, a izgradnju je u okviru svog posebnog programa pomogla i Delegacija EU, koja je obezbjedila 128.000 eura.

Ministar Ugljanin je tom prilikom izrazio očekivanje da će otvaranje ovog graničnog prijelaza, građanima iz pograničnog dijela olakšati život, da će pospješiti privrednu saradnju između Srbije i Crne Gore, omogućiti brži i lakši transport ljudi, roba i kapitala i "pomoći održivi razvoj ovog nerazvijenog kraja sa obe strane granice."

„Otvaranje ovog rekonstruisanog graničnog prelaza ukazuje na napore Srbije da ide u korak sa evropskim uslovima robnog i putničkog prometa, ali i da osluškuje i prepozna potrebe lokalnog stanovništva i da se njima prilagođava" izjavila je ministar Diana Dragutinović.

Predstavnik Delegacije EU u Srbiji Hoze Antonio Gomes je rekao da EU podržava namjeru Srbije da granični prelazi postanu efikasniji i bezbjedniji, za dobrobit građana Srbije i susjednih zemalja.

Stari granični prelaz Mehov Krš izmješten je radi obezbjeđivanja najviših svjetskih i evropskih standarda, kako za granične službe, tako i za putnike, ali i na zahtjev lokalnog stanovništva koje se zbog činjenice da se stari prelaz nalazio duboko unutar teritorije Srbije suočavao sa brojnim administrativnim i tehničkim preprekama.

Radovi na graničnom prelazu "Špiljani" su obuhvatili proširenje kolovoza za jednu dodatnu traku, izgradnju kompletne infrastrukture i signalizacije, zajedničke kontrolne kabine carine i policije, parking za službena vozila, kao i zaseban prostor za potrebe špediterskih kuća.

 

sda.rs portal

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP