https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Imamovic: Nećemo nikome dozvoliti da se miješa u naše odluke - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Imamovic: Nećemo nikome dozvoliti da se miješa u naše odluke

Imamovic: Nećemo nikome dozvoliti da se miješa u naše odluke

Imamovic: Nećemo nikome dozvoliti da se miješa u naše odluke

Danas je u Novom Pazaru održana konferencija za novinare Bošnjačke Liste. Novinarima se u ime BL obratio portparol Enis Imamović. 

Imamović je jučerasnje postupke predstavnika Skupštine Grada Novog Pazara, kao i saopštenje za javnost sekretara Skupštine okarakterisao kao još jednu "u nizu provokacija vladajuće većine u Novom Pazaru"  i dodao da se ovdje radi se o provokatorima koji godinama pokušavaju da uznemire javnost i da zagorčaju i onako težak život građanima Novog Pazara i Sandžaka.

"Ti ljudi na jedan krajnje drzak i bezobziran način pokušali su da unesu nervozu i nemir izmišljajući i promovišući sukobe, a sve u cilju prikrivanja svoje nesposobnosti i nezakonitosti u radu" rekao je Imamović medijima.

"Ne znam ko je predsjednicu Skupštine, njene zamjenike, sekretara Skupštine i nekolicinu odbornika Sandžačke demokratske partije ovlastio da zastupaju Bošnjačku listu za evropski Sandžak i miješaju se u unutrašnju organizaciju rada Bošnjačke Liste" naglasio je portparol Bošnjačke Liste.

On je podsjetio da je Bošnjačka lista već nekoliko puta istakla da se ovdje radi o sasvim uobičajenoj zamjeni odbornika koji nisu bili u stanju da usaglase svoje obaveze sa obavezama prema odborničkom klubu Bošnjačke Liste.

"Zamjena odbornika je vladajućoj skupštinskoj većini u Novom Pazaru dobro poznata jer su do sada zamijenili desetak odbornika, gradonačelnike, predsjednike Skupštine, direktore preduzeća, pa nas je zaista iznenadila njihova prevelika briga o našim kadrovskim rješenjima" rekao je.

"S obzirom da Skupština grada Novog Pazara nije usvojila naš zahtjev da na svojoj prvoj sjednici u dnevni red uvrsti zamjenu odbornika, i ako je u skladu sa Zakonom o lokalnim izborima to bila u obavezi da učini, obratili smo se Sudu koji je razriješio dilemu i spriječio još jednu u nizu nezakonitosti u radu lokalnog parlamenta" kazao je Imamović okupljenim novinarima.

Na kraju svog obraćanja, Imamović je rekao "nećemo nikome dozvoliti da se miješa i uređuje našu politiku, naša kadrovska rješenja i naše odluke". 

 

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37