https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Ne postoje nedoumice u vezi odbornickih mandata - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Ne postoje nedoumice u vezi odbornickih mandata

Ne postoje nedoumice u vezi odbornickih mandata

S obzirom da su se u prethodnih desetak dana zloupotrebljavala imena nekih od naših odbornika i članova, Koalicija „Bošnjačka Lista za evropski Sandžak" izdaje sljedeće

SAOPŠTENJE  ZA  JAVNOST

Odbornici Dr. Kemal Brničanin i Dr. Danaba Hodžić, obratili su nam se sa željom da u njihovo ime objavimo saopštenje za javnost u kom bi se otklonile sve nedoumice koje su izazvali neodgovorni i neobjašnjivi postupci rukovodioca Skupštine Grada i nekolicine odbornika vladajuće većine u Novom Pazaru.

U svojoj pisanoj izjavi dostavljenoj Informativnoj službi Bošnjačke Liste, Dr. Danaba Hodžić kaže:

„Od samog početka mog političkog angažovanja, pa i sada, zalažem se za međunacionalnu i unutarnacionalnu, politički i svaku ljudsku i građansku saradnju, poštovanje i povezivanje.
Trudila sam se da se za moje ime vezuju samo one aktivnosti koje će povezati ljude i pomoći boljitku naše zajednice, a u interesu svakog njenog pojedinačnog člana, bez obzira na nacionalnost i svaku drugu pripadnost.
Iz tih razloga ne želim da se moje ime povezuje sa događajima koji dovode do netrpeljivosti i sukoba u lokalnom parlamentu ili gradu, a posebno u ovom političkom terenutku.
Zato ovim putem potvrđujem svoju neopozivu ostavku na mjestu odbornika Bošnjačke Liste u lokalnom parlamentu Novog Pazara".

U izjavi Dr. Kemala Brničanina stoji:

„Kao jedan od osnivača Stranke demokratske akcije Sandžaka i član Savjeta za zdravstvo u Stranci, osjećam obavezu i odgovornost da obavijestim javnost da postujem sve odluke koje moja Stranka donese.
Kao i svi drugi odbornici potpisao sam Ugovor sa Bošnjačkom Listom, i predao joj vlasništvo nad svojim odborničkim mandatom.
Ostavka je aktivirana na moju inicijativu i želju da to mjesto prepustim nekom mlađem ko može tom poslu da posvijeti punu pažnju i zalaganje.
Ovih dana sam u medijima čuo svoje ime u raznim kontekstima i ovu priliku koristim da sve demantujem i uputim protest zbog zloupotrebe mog imena za nečiju ličnu i partijsku promociju."

 

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP