Učitavanje sajta

Vijesti

Ostvaren prvi cilj kampanje za upis poseban birački spisak

Ostvaren prvi cilj kampanje za upis poseban birački spisak

Predsjednik Stranke demokratske akcije Sandžaka Dr. Sulejman Ugljanin razgovarao sa članovima Glavno g odbora, Nadzornog odbora Stranke i članovima G radskog odbora Stranke za Novi Pazar oko upisa Bošnjaka u poseban birački spisak. 

Na sastanku je podnesen i izvještaj o broju prikupljenih i predatih zahtjeva lokalnim samoupravama u gradu Novom Pazaru i drugim sandžačkim opštinama, a bilo je razgovora i o toku i nastavku kampanje upisa. 

Na sastanku su razmatrane i mogućnosti olakšanja posla oko izrade i podjele rješenja o upisu lokalnim samoupravama izradom informatičkog programa za te potrebe. 

Na kraju je konstatovano da je kampanja koju vodi Stranka demokratske akcije Sandžaka dala dobre rezultate i da je već ostvaren prvi cilj koji je Stranka sebi postavila. Volonteri SDA Sandžaka su obezbijedili potreban broj potpisa da bi izbori za Bošnjačko nacionalno vijece bili direktni, na čemu im je Predsjednik i čestitao. 

Do 9. marta predstoji još puno posla, jer je potrebno upisati što veći broj Bošnjaka u poseban birački spisak,  kako bi svi Bošnjaci mogli da glasaju na predstojećim izborima za nacionalni savjet Bošnjaka. 

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP