https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Saopštenja - članci - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Saopštenja

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Skupština Grada Novog Pazara bez spornog izvještaja na dnevnom redu

Na današnjoj sjednici Skupštine Grada na dnevnom redu se nije našao, proteklih dana u javnosti pominjan, izvještaj takozvane komisije za ispitivanje i analizu rada opštinskih uprava opštine Novi Pazar i javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač opština Novi Pazar, iako je gradski odbor SDA Sandžaka za Novi Pazar predlagao da se taj izvještaj hitno dostavi skupštini na raspravu na prvoj narednoj sjednici.

Detaljnije
SDA Sandžaka traži odlaganje sjednice SO Prijepolje zakazane na Dan sjećanja

Danas je predsjednik opštinskog odbora SDA Sandžaka za Prijepolje, Ibro Bajo Fazlić, poslao dopis predsjedniku SO Prijepolje Jusufu Muškiću (SDP), gdje je tražio da se XXII sjednica Skupštine opštine Prijepolje koja je zakazana za 11. jul odloži.

Detaljnije
Dan sjećanja

Povodom 11. jula, Dana sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, Stranka demokratske akcije Sandžaka izdala je saopštenje za javnost u kome se navodi:

Detaljnije
Gradski odbor SDA Sandžaka: Spremni za pobjedu

Nakon održanih radnih sastanaka sa članovima organa Stranke iz II mjesne zajednice, V mjesne zajednice, VI mjesne zajednice, mjesnih zajednica Deževa i Novopazarska banja, predstavnici Izvršnog odbora Gradskog odbora Stranke demokratske akcije Sandžaka za Novi Pazar, na čelu sa predsjednikom ogranka Muamerom Smailbegovićem, u petak 08.jula održali su radni sastanak sa članovima mjesnih odbora sa teritorije MZ Rajčinoviće-Dohoviće.

Detaljnije
Asocijacija mladih SDA: Mladost i znanje siguran put ka boljem sutra

U sklopu redovnih aktivnosti predsjednika Stranke demokratske akcije Sandžaka i ministra u Vladi Republike Srbije dr. Sulejmana Ugljanina, a u organizaciji Gradskog odbora SDA Sandžaka za Novi Pazar, u subotu 09. jula 2011. godine u „Klubu knjige" NVO „Svetionik" upriličeno je drugo po redu druženje sa mladima simbolično nazvano „kahva sa predsjednikom".

Detaljnije
Džudžević: Dan sjećanja i u Srbiji

Predsjednik Izvršnog odbora Bošnjačkog nacionalnog vijeća Esad Džudžević ponovio je zahtjev da se u Srbiji 11. jul proglasi Danom sjećanja na genocid u Srebrenici.On je rekao da Dan sjećanja predstavlja i podsjećanje javnosti na "stogodišnje negiranje i pokušaj zatiranja Bošnjaka na ovom prostoru".

Detaljnije
Dan sjećanja obilježen i u Sandžaku

Pored ogranizovanog odlaska autobusima u Srebrenicu, članovi SDA Sandžaka i Bošnjačkog nacionalnog vijeća simbolično su danas polaganjem cvijeća na spomen obeležje za nevino nestradale Bošnjake u Štrpcima obeležili 11. juli, Dan sjećanja.

Detaljnije
SDA Sandžaka osudila napad na Esada Džudževića

Povodom napada na službeno vozilo narodnog poslanika koalicije "Bošnjačka lista za evropski Sandžak", Stranka demokratske akcije Sandžaka izdala je saopštenje za javnost u kojem se navodi:

Detaljnije
Bošnjačka lista za evropski Sandžak izdala saopštenje povodom Džudževićevog slučaja

Povodom napada na vozilo narodnog poslanika, predsjednika Bošnjačke demokratske stranke Sandžaka i člana koalicije „Bošnjačka lista za evropski Sandžak" Esada Džudževića, predsjedništvo Koalicije sa svoje sjednice održane 16. jula 2011. godine izdaje sljedeće

Detaljnije
Zukorlić i Ljajić odbijaju okupljanje sandžačkih stranaka

Bošnjačke partije neće ići u jednoj koloni na sljedeće izbore, niti su sve spremne da zbog slučaja Džudžević povuku svoje predstavnike iz Vlade i Narodne skupštine.

Detaljnije
"Partner za održivi razvoj"

BEOGRAD - Ministar u Vladi Republike Srbije dr. Sulejman Ugljanin, u ponedjeljak je upriličio radni ručak „Partner za održivi razvoj", za predstavnike diplomatskog kora. Ručku su prisustvovali ambasadorka SAD Nj.E. Meri Vorlik, ambasador Japana Nj.E. Tošio Cunozaki , ambasador Norveške Nj.E. Nils Ragnar Kamsvag kao i visoki predstavnci ambasada Nemačke, Francuske, Austrije, Češke, Turske, Ujedinjenog Kraljevstva, predstavnici UNDP-a, OEBS-a i drugi.

Detaljnije
Radni ručak sa predstavnicima razvojnih agencija

Beograd - Ministar u Vladi Srbije, dr. Sulejman Ugljanin, zajedno sa svojim saradnicima juče je na radnom ručku ugostio predstavnike domaćih i inostranih razvojnih agencija, institucija, fondova i privrednih komora.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP