https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Ogranci Stranke - članci - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Ogranci Stranke

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Kriminal SDP-a se nastavlja

"SDP čija je osnova rada korupcija, lopovluk, reketiranje građana i privrednika, arogancija gradskih funkcionera je danas pokazala kako izgleda vrhunac zloupotrebe vlasti."

Detaljnije
Pomoć građanima Priboja

U prostorijama SDA Sandžaka u Priboju, danas je počela podjela humanitarne pomoći stanovnicima Priboja slabijeg materijalnog stanja. Akcija se organizuje u saradnji sa „Merhametom“ iz Novog Pazara, a trajaće sve dok ima zaliha. ʺOvo je još jedna u nizu akcija koju sprovodimo u saradnji sa Merhametom iz Novog Pazara. Svjesni smo činjenice, da su opštine poput Priboja najviše pogođene siromaštvom, a interesovanje za akciju raste iz godine u godinu kao i, nažalost, broj naših sugrađana koji su imali potrebu za ovakvom vrstom pomoći”- izjavila je Alma Slatina, predsjednica Asocijacije mladih SDA Sandžaka u Priboju. Ona je napomenula da se intenzivno nastavlja sa ovakvim akcijama i izrazila nadu da će mediji pomoći u podizanju što većeg nivoa svijesti i poboljšanja cjelokupne socijalne slike u našem društvu. Opštinski odbor SDA Sandžaka i građani Priboja ovom prilikom upućuju veliku zahvalnost “Merhametu” iz Novog Pazara, na pomoći koju često donira ovom ogranku.

Detaljnije
Otvoren akva park u Tutinu

Opština Tutin dobila je moderan AKVA park, što je još jedna u nizu kapitalnih investicija u ovom nekada nerazvijenom kraju Srbije, a u posljednje vrijeme opština koja važi za jednu od najuspešnijih u svim pogledima. Opština Tutin i predsjednik Šemsudin Kučević su na prijedlog porodice Suljević, koja je i izgradila ovaj velelepni AKVA park, ponudila svu neophodnu infrastrukturnu podršku i obezbjedila svu potrebnu dokumentaciju za otpočinjanje radova na izgradnji, a koji su u rekordnom roku završeni i park je svečano otvoren 11. avgusta. Park su svečano otvorili predstavnici porodice Suljević i predsjednik opštine Šemsudin Kučević, koji su istakli zadovoljstvo što opština Tutin svakim danom krupnim koracima izrasta u jednu od najljepših i najpoželjnijih mjesta za investiranje. Žitelji Tutina su puni riječi hvale za ovako krupne projekte koje opštinu Tutin približavaju evropskim tekovinama, a mladima pružaju priliku da u svom mestu, pored novootvorenih fakulteta i drugih ostvarenih poduhvata,imaju AKVA park na kome će im pozavideti i mnogo veći centri u regionu.

Detaljnije
23 godine SDA Sandžaka u Tutinu

Na današnji dan, prije 23 godine u Tutinu je osnovan opštinski odbor SDA Sandžaka. Osnivanje ogranka u Tutinu predstavlja važan korak u uključivanju Bošnjaka u društveno-politički život. Opštinski ogranak SDA Sandžaka u Tutinu za 23 godine postojanja beleži velike rezultate. Jedan od najzaslužnijih pojedinaca, što je danas opština Tutin jedna od najperspektivnjih opština u Srbiji, jeste dugogodišnji predsjednik opštinskog odbora i sadašnji predsjednik opštine Tutin Šemsudin Kučević. SDA Sandžaka od svog osnivanja pa do danas vrši vlast u ovoj opštini, što pokazuje činjenica da se punih 23 godine na čelu Stranke u Tutinu nalaze pošteni, odgovorni i stručni ljudi koji imaju samo jedan interes, a to je razvoj opštine Tutin. Uvođenje nastave na bosanskom jeziku, izgradnja akva parka, mnogi infrastrukturni projekti, otvaranje novih radnih mjesta su samo jedan od uspješnih realizovanih projekata koje ostvarila vlast u Tutinu, čiji je stožer SDA Sandžaka. Predsjednik opštine Tutin i zamjenik predsjednika Stranke demokratske akcije Sandžaka je najavio da će vlast u ovoj opštini nastaviti sa uspješnim radom i da su već potpisali niz ugovora  koji će pospešiti njen dalji razvoj. Tutin je izrastao, po svim pokazateljima i priznanjima, mjesto u kome vrijedi investirati i gdje je privreda na visokom stupnju razvoja, a javni sektor jedan od najorganizovanijih u Srbiji, za šta najveće zasluge pripadaju Stranci demokratske akcije Sandžaka.   

Detaljnije
Za 80 porodica podijeljeno 12 miliona poljoprivredne mehanizacije

Predstavnici Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja koju vodi predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Republike Srbije, dr Sulejman Ugljanin, danas su u Novoj Varoši i Priboju predali poljoprivrednu mehanizaciju za ukupno 80 domaćinstava u vrijednosti od 12 miliona dinara. Današnje isporuke su prve od ukupno osam koje će u narednim danima Kancelarija obaviti u još šest lokalnih zajednica i to Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici, Prijepolju, Ivanjici i Raškoj. Na konkursu koji je u aprilu Kancelarija raspisala treću godinu za redom mehanizaciju u koju spadaju motokultivatori, motokosačice, sistemi za navodnjavanje, muzilice, freze, plastenici i druge mašine, ukupno je dobilo  761 poljoprivredno gazdinstvo i proizvođač. „Ovo je realizacija programa koji je usvojila Vlada Srbije i kojim je za ovu vrstu pomoći poljoprivrednicima u 2013. godini izdvojeno ukupno sto miliona dinara,“ rekla je pomoćnica ministra Ugljanina gospođa Ifeta Radončić. Ona je dodala da je svake godine, od kako se ovaj program realizuje, vidno veća produktivnost poljoprivrednih gazdinstava i proizvođača. Gospođa Radončić je posebno naglasila i važnost ovakve i svake druge pomoći opštini Priboj u kojoj se realizuje i program raseljenih i izbjeglih Bošnjaka. Sljedeća isporuka poljoprivrednih mašina je u Novom Pazaru, 15. avgusta.             

Detaljnije
Pokušaj ubistva predsjednika opštine Sjenica Hazba Mujovića

Pokušaj ubistva Hazba Mujovića, predsjednika Ogranka SDA Sandžaka u Sjenici i predsjednika opštine bio je povod održavanja vanredne press konferencije SDA Sandžaka.

Detaljnije
Odbornici SO Tutin usvojili Odluke o službenoj upotrebi bosanskog jezika i pisma

Skupština opštine Tutin održala je danas XX redovnu sjednicu. Skupštinskom zasijedanju prisustvovali su odbornici vladajuće većine, dok odbornici opozicije nisu prisustvovali sjednici.

Detaljnije
Sačuvati dostojanstvo građana Novog Pazara

Odbornička grupa SDA Sandžaka u Novom Pazaru oštro se protivi donjetoj odluci kojom se Aleksandar Vučić proglašava za počasnog građanina Novog Pazara, koju je donijela skupštinska većina okupljena oko SDP-a uz podršku Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka.

Detaljnije
Opština Sjenica infrastrukturno pomaže razvoj svog kraja

Opština Sjenica nastavila je sa realizacijom projekata koje je ove godine započela. U prisustvu mještana i rukovodstva opštine, predsjednik opštine Sjenica i potpredsjednik SDA Sandžaka Hazbo Mujović je svečano pustio u rad vodovod u selu Cetanoviće. Ovom prilikom predjsednik opštine Sjenica i potpredsjednik SDA Sandžaka Hazbo Mujović istakao je zadovoljstvo povodom puštanja u rad Vodovoda koji je itekako značajan za mještane ovog sela. “Ovo je zaista jedan lijep primjer koji pokazuje da udruživanjem mještana i opštine Sjenica može da se izgradi jedan značajan infrastrukturni projekat. Ovdje se radi o izgradnji vodovoda u selu Cetanovići, gdje su mještani svojim prikupljenim sredstvima, sa oko 40 000 eura i određenom pomoći opštine Sjenica uspjeli da obezbjede pijaću i tehničku vodu za oko 100 domaćinstava”- istakao je Mujović On je također najavio realizaciju još nekoliko projekata, koji će biti svečano otvoreni u okviru proslave Dana opštine Sjenica koja proslavlja 760 godina postojanja.

Detaljnije
760 godina Sjenice u znaku razvoja

Povodom jubileja Sjenice, koja ove godine slavi 760 godina postojanja, u sali bioskopa je održana svečana akademija na kojoj su dodijeljena priznanja. Predsjednik opštine Sjenica, Hazbo Mujović, u svom govoru je naglasio da je srećan što se nakon dugogodišnje pauze na jedan dostojanstven i svečan način obilježava Dan opštine Sjenica, 14. avgust. „Srećan sam što mi je pripala čast, kao predsjedniku opštine, da budem domaćin velikom broju gostiju koji su svojim dolaskom potvrdili prijateljske veze sa Sjenicom, bilo da su iz regiona, zemlje ili inostranstva”-izjavio je predsjednik opštine Mujović. Posebna čast je bilo prisustvo Ministra u Vladi Srbije, dr Sulejmana Ugljanina, koji je nakon primanja plakete Kancelariji za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja istakao da Sjenica ovom prilikom obilježava tradiciju urbanog života dugu 760 godina i da je srećan što sarađuje sa rukovodstvom opštine Sjenica. Ovom prilikom uručeno je sedam plaketa za izuzetan doprinos, pet zahvalnica za doprinos razvoju opštine Sjenica, kao i jedno posebno priznanje opštinskom štabu za vanredne situacije. Proslava dana Sjenice obilježava se nizom sportskih i kulturnih manifestacija, počev od 14. avgusta, a završava se 18. avgusta zatvaranjem manifestacije Dani sjeničke pite, u organizaciji Turističke organizacije Sjenica.

Detaljnije
Održan kongres Sandžačke dijaspore u Tutinu

U prostorijama hotela Hibis opštine Tutin u subotu je održan kongres pod nazivom "Kongres Tutinske dijaspore 2013.", a cilj kongresa je da kao i prethodnih godina opština Tutin okupi dijasporu iz Tutina i drugih sandžačkih gradova. Kongres je održan u organizaciji Opštine Tutin i Turističke organizacija Tutin sa ciljem ekonomskog i kulturnog povezivanja i saradnje matice i dijaspore, upoznavanja sa komprativnim prednostima za investiciona ulaganja, kao i upoznavanja dijaspore sa Strategijom razvoja Opštine Tutin i pratećim projektima opštini Tutin. Delegatima i gostima iz Turske, Nemačke, Austrije, Bosne, Crne Gore, Makedonije, Amerike i još nekih država obratili su se  ministar u Vladi Srbije dr. Sulejman Ugljanin, kao i predsjednik opštine Tutin Šemsudin Kučević. Ono što je bitno jeste da su na kongresu potpisana četiri sporazuma za koje se smatra da će znatno unaprijediti opštinu Tutin kao što su ʺBratimljenje između opštine Tutin i grada Betunija iz Palestineʺ, ʺProizvodnja organskog mleka – mlekara u Leskoviʺ, ʺOtvaranje škole fudbala sa Fenerbahčeom u Delimeđuʺ, kao i ʺIzgradnja mosta -  hajrat porodice Suljović preko Vidrenjaka u blizini Akva parka u naselju Čairʺ. Nakon potpisivanja sporazuma svečano je otvoren akva park u naselju Čair, a takođe iste večeri građani su imali prilike da uživaju u koncertu Armina Muzaferije koji je održan na Gradskom trgu u Tutinu.

Detaljnije
Pritiscima na svjedoke, gradska vlast Novog Pazara hoće da zataška istinu o pokušaju ubistva predsjednika Ugljanina

Gradski odbor SDA Sandžaka u Novom Pazaru osudio je na današnjoj press konferenciji politički obračun aktuelne skupštinske većine u Novom Pazaru sa ključnim svjedocima upada u službene prostorije SDA Sandžaka i pokušaja ubistva predsjednika Stranke dr. Sulejmana Ugljanina iz 2009. godine.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37