Učitavanje sajta

Vijesti

760 godina Sjenice u znaku razvoja

760 godina Sjenice u znaku razvoja

Povodom jubileja Sjenice, koja ove godine slavi 760 godina postojanja, u sali bioskopa je održana svečana akademija na kojoj su dodijeljena priznanja.

Predsjednik opštine Sjenica, Hazbo Mujović, u svom govoru je naglasio da je srećan što se nakon dugogodišnje pauze na jedan dostojanstven i svečan način obilježava Dan opštine Sjenica, 14. avgust.

„Srećan sam što mi je pripala čast, kao predsjedniku opštine, da budem domaćin velikom broju gostiju koji su svojim dolaskom potvrdili prijateljske veze sa Sjenicom, bilo da su iz regiona, zemlje ili inostranstva”-izjavio je predsjednik opštine Mujović.

Posebna čast je bilo prisustvo Ministra u Vladi Srbije, dr Sulejmana Ugljanina, koji je nakon primanja plakete Kancelariji za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja istakao da Sjenica ovom prilikom obilježava tradiciju urbanog života dugu 760 godina i da je srećan što sarađuje sa rukovodstvom opštine Sjenica.

Ovom prilikom uručeno je sedam plaketa za izuzetan doprinos, pet zahvalnica za doprinos razvoju opštine Sjenica, kao i jedno posebno priznanje opštinskom štabu za vanredne situacije.

Proslava dana Sjenice obilježava se nizom sportskih i kulturnih manifestacija, počev od 14. avgusta, a završava se 18. avgusta zatvaranjem manifestacije Dani sjeničke pite, u organizaciji Turističke organizacije Sjenica.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP