https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Ogranci Stranke - članci - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Ogranci Stranke

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

SDA Sandžaka tražila raspravu o bezbjednosti u Skupštini grada Novog Pazara

Odbornici Stranke demokratske akcije Sandžaka su revoltirani neodgovornim ponašanjem vladajuće većine u Novom Pazaru napustili današnje skupštinsko zasjedanje.  Razlog napuštanja jeste činjenica da predsjednica Skupštine Sadija Plojović, a na insistiranje odbornika vladajuće većine, nije čak ni dopustila da se u dnevni red uvrsti tačka koju su predložili odbornici SDA Sandžaka,a u kojoj su tražili da se pod hitno raspravlja o bezbjednosnoj situaciji u našem gradu.  Žalosno je da pored ovako teške bezbjednosne situacije, u kojoj gradjani sami moraju brinuti o svojim životima i imovini, rukovodstvo grada nema ni minimum obzira u cilju rešavanja problema koji se tiču svih nas.  Skupština grada je svojim današnjim bezakonitim radnjama još jednom pokazala svoju nemoć, a narodu je poslata direktna poruka da je politička garnitura na vlasti potpuno nezainteresovana za pitanja bezbjednosti svojih sugradjana, a osnovni interes im je imenovanje partijskih kadrova na rukovodeća mjesta.  Ovo je još jedan primjer da Skupština grada radi na štetu građana Novog Pazara i predstavlja oličenje bezakonja.  Zabrinjava nas činjenica da stranke vladajuće većine, pored toga što na Skupštini ne žele da razgovaraju o bezbjednosti u Novom Pazaru, čak se nijednom u javnosti nisu oglasile i osudile nemile dogadjaje koji su zadesili naš grad.  SDA Sandžaka zahtjeva od predstavnika vladajućih stranaka, a prevashodno od stožera koalicije Sandžačke demokratske partije, da što hitnije preduzmu sve neophodne mjere i konačno pokažu brigu o problemima koji se tiču Novog Pazara.

Detaljnije
Zumberović preuzeo ovlašćenja i rukovođenje ogrankom SDA Sandžaka za Novi Pazar

Sinoć je u Novom Pazaru održan zajednički sastanak rukovodstva ogranka Stranke demokratske akcije Sandžaka za Novi Pazar kojim je rukovodio Muamer Smailbegović i  kome je istekao četvorogodišnji mandat, sa novoizabranim rukovodstvom ogranka koji će ubuduće predstavljati i voditi Alija Zumberović. U prisustvu svih rukovodioca i predsjednika Mjesnih odbora ogranka Stranke za Novi Pazar izvršena je svječana primopredaja ovlašćenja između prethodnog i novoimenovanog predsjednika novopazarskog ogranka Stranke. Dosadašnji predsjednik, Muamer Smailbegović se zahvalio rukovodstvu ogranka i predsjednicima Mjesnih odbora Stranke na četvorogodišnjoj saradnji i postignutim rezultatima. Svom nasljedniku je poželio puno uspjeha, napomenuvši da rad u interesu SDA Sandžaka predstavlja veliko zadovoljstvo. Smailbegović je istakao da će svi članovi dosadašnjeg rukovodstva ogranka SDA Sandžaka za Novi Pazar biti „24 sata u službi Stranke i novog rukovodstva“. Alija Zumberović se nakon izvršene primopredaje obratio prisutnima riječima zahvale.  „U toku vašeg mandata imali ste moju bezrezervnu podršku i očekujem od svih vas da podržite novoizabrano rukovodstvo i mene. Srećan sam kada na ovako svječan način pokažemo kako se rukovodi strankom od početka do kraja mandata“, zaključio je u svom izlaganju novi predsednik ogranka Novi Pazar.  

Detaljnije
Novih 11 kuća za raseljene i izbegle Bošnjake iz Priboja

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Srbije dr. Sulejman Ugljanin potpisao je danas ugovor o izgradnjih novih 11 montažnih kuća u opštini Priboj. Ugovor su potpisali i predsjednik opštine Priboj gospodin Lazar Rvović i ovlašćeni zastupnik izvođača radova „Negal Company“ gospodin Vladimir Krivokuća. Rok za završetak radova je dva meseca od danas, a kuće su tipske, od 60 kvadrata i namenjene su izbeglim i raseljenim Bošnjacima u periodu 1991-1999. Prošle godine, 11 porodica se već uselilo u takve kuće, a 21 familija je od Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja dobila je nadoknadu za sredstva koja su sami uložili u sanaciju kuća i pomoćnih objekata. „Prošle godine vrednost kuća bila je 305 hiljada eura, dok je sada 240 hiljada, takođe za svih 11 objekata, što je rezultat konkurencije na tenderu i izbora najpovoljnijeg ponuđača“, rekao je ministar Ugljanin. Predsjednik Ugljanin je istakao da ovaj Program nije važan samo za obezbeđivanje krova nad glavom, „već i kao mali pomak u vraćanju poverenja Bošnjaka u svoju državu u kojoj žive. Čeka nas još puno posla kako bismo bošnjačku manjinu uključili u institucionalni život Srbije. Na tome ćemo intenzivno raditi i očekujemo puno razumevanje čitave Vlade i državnog vrha naše zemlje.“ Gospodin Rvović se zahvalio ministru i Kancelariji na dosadašnjoj pomoći. „Ovo je odličan primer da ova Vlada želi da probleme reši, a ne ignoriše, kao i  dokaz Bošnjacima  i drugim građanima Priboja da Vlada vodi računa o svima.“ On je dodao da „bez pomoći i energije, volje i učešća ministra Ugljanina u  Vladi sve ovo ne bi bilo moguće. Zastupnik izvođača, gospodin Krivokuća je obećao da će se firma truditi da se u roku završe ove kuće, kao i da će uposliti lokalne firme i ljude, „da oživimo kraj.“

Detaljnije
Konačno završen montirani sudski proces protiv Bošnjaka

Nakon 20 godina politički montiranog procesa protiv 13 Bošnjaka, Viši sud je, zbog zastarelosti djela, donio odluku o prekidu sudskog postupka.  Miloševićev režim je ovoj grupi Bošnjaka stavio na teret da je imala namjeru da destabilizuje suverenost tadašnje Savezne Republike Jugoslavije, ali je dobro poznato da je u pozadini svega bila namjera da kroz ovakve i slične torture nad Bošnjacima diskredituje i oslabi uticaj Stranke demoktratske akcije Sandžaka, a samim tim i zaplaši narod u Sandžaku.  Njihov pravni zastupnik Esad Duljević okarakterisao je ovaj postupak kao “spomenik stida i srama”, što dovoljno govori u prilog činjenici da je prioritet Državne bezbedosti bio da sruši SDA Sandžaka.  “Ono što su doživeli u proteklih 20 godina je ličilo na inkvizatorski postupak koji je sudsku praksu u to vrijeme vratio na srednjovekovna načela, gde su se tada radnici Državne bezbednosti ponašali kao demoni, zloupotrebljavajući ovlašćenja.Optuženi su bili u izolaciji u Okružnom zatvoru u Kraljevu, a gdje su se od njih iznudjivala priznanja, da jedni druge optužuju, da potpisuju nešto što nisu uradili”, izjavio je Duljević.  On navodi da je ovo bio klasični politički proces protiv Stranke demokratske akcije , a posebno je bio cilj da se rukovodstvo stranke izoluje i pohapsi, jer na drugi način se nisu mogli obračunati sa najuticajnijom strankom.  Podsećanja radi, prve presude su donijete 1994.godine i tada su optuženi dobili presude na višegodišnje zatvorske kazne.  1996. godine je Vrhovni sud ukinuo pomenute presude i predmet vratio Okružnom sudu na ponovljeno suđenje,a do 2000.godine nisu preduzete nikakve procesne radnje.  Posljednjih deset godina je više puta pokušavano otpočinjanje novog procesa, ali je zbog nepojavljivanja pojedinih optuženih i nemogućnosti tužilaštva i suda da finalizuju zamisli tadašnjeg režima,donijeta konačna odluka o prekidu ovog montiranog procesa.  Presuda se odnosi na 13 optuženih: Fadil Ugljanin, Šefćet Gračanin,Mirsad Hodžić,Safet Zilkić,Nedžib Hodžić, Adem Hasić,Hajriz Fejzović,Zekrija Hajrović,Šefkija Rašljanin,Rifat Dupljak,Džemail Etemović,Mustafa Alić i Hajro Aljković.  Takodje, donijeta je odluka da se obustavi proces protiv Hoda Jakupovića i Zuhdije Hodžića, koji su u medjuvremenu preselili na ahiret.

Detaljnije
Otvoren 10. Sajam poljoprivrede u Sjenici

U Sjenici je juče otvoren 10. Sajam poljoprivrede. Ovogodišnji sajam se organizuje pod nazivom „ Dođite i upoznajte prirodu”. Organizatori ovog sajma su opština Sjenica, Ministarstvo poljoprivrede, Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja kojom rukovodi ministar u Vladi Srbije Dr. Sulejman Ugljanin i USAID.  Predsjednik opštine Sjenica Hazbo Mujović je poželeo uspješan rad svim izlagačima na sajmu i istakao da ovaj sajam pokazuje strateško opredeljenje opštine Sjenica ka razvoju poljoprivrede.  „Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja je na vrijeme spoznala šta je neophodno za 46 nedovoljno razvijenih opština i koji je najbolji način da se njima pomogne“,-naglasila je Ifeta Radončić, pomoćnik direktora Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja.  Ona je dodala da je Kancelarija u 2013. godini realizovala važan projekat u vrijednosti od 100 miliona dinara za podsticaj razvoja poljoprivrede i sela u 7 opština u Srbiji.  Ovogodišnji poljoprivredni sajam u Sjenici, otvorio je državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede,vodoprivrede i šumarstva Senad Mahmutović.  “Ovaj sajam osnovan je sa ciljem da se promovišu tradicija, iskustvo i poljoprivredna proizvodnja šireg područja Pešteri i naše regije.Treba da iskoristimo očuvane prirodne resurse, tradiciju, iskustvo i znanje kako bi se pozicionirali kao proizvođači kvalitetne i zdrave hrane, kako na domaćem tako i na medjunarodnom tržištu”- istakao je Mahmutović. 10.Sajam poljoprivrede će ove godine trajati dva dana ,20 i 21. juna 2013.godine.

Detaljnije
Održana Izborna skupština Ogranka SDA Sandžaka u Priboju

Održana je izborna skupština Ogranka SDA Sandžaka u Priboju, na kojoj je za novog predsjednika izabran dosadašnji predsjednik Povjereništva Hajro Bećirović.

Detaljnije
Osvajač sedam svjetskih vrhova pristupio SDA Sandžaka

Svjetski priznati planinar i osvajač najvećih svjetskih vrhova Basar Čarovac, danas je u prostorijama Stranke demokratske akcije Sandžaka zvanično potpisao pristupnicu našoj stranci.  U prisustvu Predsjednika novopazarskog ogranka SDA Sandžaka Alije Zumberovića, gospodin Čarovac je istakao veliki motiv afirmacije Novog Pazara u cijelom svijetu, a da je njegovo pristupanje stranci jedan od puteva predstavljanja našeg grada u najboljem svjetlu.  Basar Čarovac je prvi planinar sa prostora bivše SFRJ koji je osvojio svih sedam najviših kontinentalnih vrhova, medju kojima su najpoznatiji Kilimandžaro i Mont Everest. Naš novopazarac je zbog svojih izvanrednih rezultata dobitnik najvećih priznanja u zemlji i inostranstvu, a njegovom zaslugom su se imena Novog Pazara i Sandžaka slavno pronijela širom svijeta.  Predsjednik SDA za Novi Pazar Alija Zumberović izrazio je veliko zadovoljstvo što je SDA Sandžaka postala bogatija za još jednog istaknutog sportistu svjetskog formata, i da je ovo samo još jedan od dokaza da naša stranka prepoznaje kvalitet i podržava ljude koji na najbolji način prezentuju svoju sredinu.

Detaljnije
Predstavnici OEBS-a u posjeti predsjedniku Opštine Sjenica

Opštinu Sjenica je posjetio šef odseka za demokratiju pri OEBS-u Jan Lukenburg.  Potpredsjednik Stranke demokratske akcije Sandžaka i predsjednik opštine Sjenica Hazbo Mujoviæ upoznao je goste o trenutnom stanju u Sjenici i naglasio da su meðuetnièki odnosi i bezbjednosna situacija na visokom nivou, a da su osnovni problemi graðana kako iskoristiti potencijale Sjenice na najbolji naèin.  “Prioritet Sjenice se odnosi na razvoju infrastrukture i agrara kao osnove privrednog rasta. Svi naši kapaciteti su usmjereni ka ispunjenju tih planova”, -istakao je predsjednik Mujoviæ. Predsjednik Skupštine opštine Mustafa Baltiæ je na ovom sastanku predstavio uspjehe na polju obrazovanja i implementacije bosanskog jezika u obrazovni sistem.  “Nastava na bosanskom jeziku predstavlja veliki civilizacijski iskorak, a Srbiju svrstava u red demokratskih država Evrope. Ovo oznaèava trajnu politièku stabilnost u našoj regiji”-, obrazložio je Mustafa Baltiæ znaèaj uvoðenja bosanskog jezika.  Na ovom sastanku je istaknuta težnja ka veæoj potrebi ukljuèivanja Sjenice u sve evropske tokove.

Detaljnije
Zumberović: Mladost i iskustvo za bolje sutra

Članovi Gradskog odbora SDA Novi Pazar na čelu sa predsjednikom Alijom Zumberovićem u nastavku svojih aktivnosti obišli su prvu mesnu zajednicu “Parice III” gde su sa tamošnjim mještanima razgovarali o daljem radu Ogranka i problemima koje tište ovaj deo grada. Članovi i simpatizeri Stranke sa tog područja su poselamili skup i zahvalili se novopazarskom rukovodstvu Stranke što su posjetili ovu mesnu zajednicu, davajući im punu podršku u daljem radu. Dosadašnji predsjednik mesnog odbora Parice III Husno Đekić u svom obraćanju je naglasio da je Stranka demokratske akcije Sandžaka na ovom području od osnivanja pa sve do poslednjih izbora ubjedljivo pobjeđivala, što dovoljno govori o sjajnoj organizaciji i nesebičnom zalaganju članova Stranke iz ove mesne zajednice. Predsjednik Gradskog odbora SDA Novi Pazar Alija Zumberović se zahvalio članovima Stranke na velikom odzivu da prisustvuju sastanku i izrazio je uvjerenje da će SDA Sandžaka u budućem periodu nastaviti da zajedno radi u interesu naših građana. Jedan od ciljeva daljeg rada Ogranka u Novom Pazaru jeste spojiti mladost i iskustvo jer samo na taj način možemo ostvariti željene rezultate - istakao je predsjednik Ogranka Alija Zumberović. Predsjednik Ogranka Zumberović je najavio posjete i ostalim mesnim zajednicama.

Detaljnije
Diplomatska ofanziva za privredu Tutina

Predsjednik tutinskog ogranka SDA Sandžaka i član opštinskog vijeća zadužen za privredu Kenan Hot nalazi se na čelu privredne delegacije, koja boravi u glavnom gradu Nemačke, u Berlinu. Cilj ove posjete jeste nastavak ideje koja je potekla iz nedavne posjete predsjednika opštine Šemsudina Kučevića sa saradnicima, trenutno najrazvijenijoj državi Evropske unije. “Otvaranje predstavništva tutinskih privrednika u Nemačkoj nam je jedan od glavnih prioriteta, a posebno predstavništvo tutinskih proizvođača nameštaja“- rekao za naš sajt Kenan Hot. U privrednoj delegaciji nalaze se predstavnici fabrike nameštaja Dalas, Elan i Stil jasen. Izlazak na evropsko tržište i otvaranje novih radnih mjesta nam je jedan od glavnih ciljeva, a to možemo učiniti samo uspostavljanjem saradnje sa uspješnim firmama iz Nemačke - ističe jedan od vlasnika fabrike nameštaja. Predstavnici opštine Tutin već uveliko stvaraju ambijent pogodan za investicije, a u finalizaciji su i mnogi projekti koji će podići standard u ovoj sandžačkoj opštini.

Detaljnije
24 godine od osnivanja Ogranka SDA Sandžaka u Priboju

Na današnji dan pre 24 godine, pred oko 15 hiljada članova, simpatizera i aktivista osnovan je Ogranak Stranke demokratske akcije Sandžaka u Priboju.

Detaljnije
Tribina “Budi ono što jesi“ održana u sandžačkim opštinama

Lista „Za Bošnjačko jedinstvo“ održala je u sandžačkim opštinama Tribinu pod imenom “Budi ono što jesi“, koje su pored Novog Pazara organizovane i u Tutinu, Sjenici, Prijepolju i Priboju.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP