https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Za 80 porodica podijeljeno 12 miliona poljoprivredne mehanizacije - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Za 80 porodica podijeljeno 12 miliona poljoprivredne mehanizacije

Za 80 porodica podijeljeno 12 miliona poljoprivredne mehanizacije

Predstavnici Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja koju vodi predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Republike Srbije, dr Sulejman Ugljanin, danas su u Novoj Varoši i Priboju predali poljoprivrednu mehanizaciju za ukupno 80 domaćinstava u vrijednosti od 12 miliona dinara.

Današnje isporuke su prve od ukupno osam koje će u narednim danima Kancelarija obaviti u još šest lokalnih zajednica i to Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici, Prijepolju, Ivanjici i Raškoj.

Na konkursu koji je u aprilu Kancelarija raspisala treću godinu za redom mehanizaciju u koju spadaju motokultivatori, motokosačice, sistemi za navodnjavanje, muzilice, freze, plastenici i druge mašine, ukupno je dobilo  761 poljoprivredno gazdinstvo i proizvođač.

„Ovo je realizacija programa koji je usvojila Vlada Srbije i kojim je za ovu vrstu pomoći poljoprivrednicima u 2013. godini izdvojeno ukupno sto miliona dinara,“ rekla je pomoćnica ministra Ugljanina gospođa Ifeta Radončić.

Ona je dodala da je svake godine, od kako se ovaj program realizuje, vidno veća produktivnost poljoprivrednih gazdinstava i proizvođača.

Gospođa Radončić je posebno naglasila i važnost ovakve i svake druge pomoći opštini Priboj u kojoj se realizuje i program raseljenih i izbjeglih Bošnjaka.

Sljedeća isporuka poljoprivrednih mašina je u Novom Pazaru, 15. avgusta.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP