https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Ogranci Stranke - članci - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Ogranci Stranke

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Spriječiti pljačku grada Novog Pazara i kazniti odgovorna lica

Povodom novonastale situacije u Gradskoj upravi u Novom Pazaru gde je utvrđeno da je pričinjena materijalna šteta Gradskoj upravi za izvorne i poverene poslove u ukupnom iznosu od preko 3 miliona dinara od strane zaposlenog i službenika ove uprave,  Gradski odbor SDA Sandžaka za Novi Pazara izdaje sljedeće saopštenje:

Detaljnije
Odbornici SDA Sandžaka predali Skupštini grada Novog Pazara Rezoluciju o genocidu u Srebrenici

Oslanjajući se na inicijativu narodnih poslanika SDA Sandžaka u Skupštini Srbije, odbornici Stranke demokratske akcije Sandžaka danas su Skupštini grada Novog Pazara predali prijedlog Rezolucije o genocidu u Srebrenici. 

Detaljnije
Skupština grada Novog Pazara osudila genocid nad Bošnjacima Srebrenice

Na prijedlog teksta Rezolucije o osudi genocida nad Bošnjacima Srebrenice koju su podnijeli odbornici SDA Sandžaka, Skupšina grada Novog Pazara je na današnjoj sjednici jednoglasno usvojila Odluku o osudi genocida u Srebrenici i proglašavanju 11. jula danom sjećanja na žrtve genocida nad Bošnjacima Srebrenice. Na sjednici nisu prisustvovali odbornici srpske nacionalnosti, a odluku su podržale i vladajuće i opozicione odborničke grupe

Detaljnije
Vrijeme je da se stane na put korumpiranoj vlasti u Novom Pazaru

Na današnjoj press konferenciji SDA Sandžaka – Ogranak Novi Pazar, govorio je portparol Edin Gudžević, koji  je ocjenio da prljava predizborna kampanja koju ovih dana vodi Sandžačka demokratska partija protiv legitimnih bošnjačkih predstavnika ima za cilj da unese razdor među Bošnjacima u Sandžaku.

Detaljnije
Krov nad glavom za još porodica u Priboju

U Sandžačkoj opštini Priboj nastavljen je proces izgradnje novih kuća za izbjegla i raseljena lica sa teritorije ove opštine. Realizacija Vladinog programa za povratak izbjeglih i raseljenih Bošnjaka opštine Priboj u periodu od 1991-1999.godine, vrši se preko Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, kojom rukovodi Ministar u Vladi i Predsjednik SDA Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin. Novoizgrađene su kuće u selu Kukoroviće, opštine Priboj, a na taj način će se još više pospešiti povratak i poboljšati život povratnicima iz ovog kraja, koji su napustili svoja mesta u teškim vremenima devedesetih godina. “Ovo nam je od životnog značaja. Nemam riječi kako da opišem svoju zahvalnost, jer ovakvim odnosom i brigom, koja nam se djelima pokazuje, još više nas uvjeravaju da imamo kome da vjerujemo”- izjavio je jedan od mještana sela Kukoroviće. Dr. Sulejman Ugljanin, Predsjednik SDA Sandžaka i Ministar u Vladi Srbije, koji rukovodi Kancelarijom za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, u selu Živinice je još u decembru prošle godine, u opštini Priboj, svečano uručio ključeve za 11 novoizgrađenih kuća izbeglim i raseljenim Bošnjacima iz ovog kraja u periodu od 1991. do 1999. godine. Program će se realizovati u naredne četiri godine, a za njegovu prvu fazu u 2012. godini je izdvojeno 80 miliona dinara. Takođe, obezbeđeno je i 30 miliona za finansiranje projektne dokumentacije za putnu infrastrukturu.

Detaljnije
Poljoprivredni fakultet šansa budućim generacijama

Predsjednik opštine Sjenica i potpredsjednik SDA Sandžaka Hazbo Mujović i rektor Državnog univerziteta u Novom Pazaru Miladin Kostić potpisali su ugovor po kojem će od naredne školske godine početi sa radom Poljoprivredni fakultet u Sjenici. Otvaranje Poljoprivrednog fakulteta u Sjenici, je samo jedan u nizu projekata koje je ostvarila opština Sjenica na čelu sa predsjednikom Hazbom Mujovićem. Predsjednik opštine Sjenica Hazbo Mujović je rekao da je ovo veliki dan za ovu opštinu ali i za sve buduće studente koji će po prvi put biti u prilici da studiraju u svom gradu. “Opština Sjenica nastavlja sa realizacijom zacrtanih projekata, između ostalih jeste i otvaranje Poljoprivrednog fakulteta, koji će umnogome olakšati studiranje budućim studentima ali i  njihovim roditeljima koji će biti manje izloženi finansijskim troškovima, jer poznato je da kada dijete studira u nekom drugom gradu, to iziskuje velike finansijske  troškove roditelja”- istakao je Mujović. Za naredni period rukovodstvo opštine Sjenica najavljuje realizaciju novih projekata.

Detaljnije
Prijepolje dobija prvu fabriku vode

Odmah posle obimnih poslova na rekonstrukciji vodovodne mreže u najužem centru grada, za šta je utrošeno prema grubim računicama više od 30 miliona dinara, JKP „Lim“ je angažovano na izgradnji nove vodovodne mreže u dužini od 400 metara, u ulici Rajka Divca, u naselju Luke. Vrijednost ovih radova je 12 miliona dinara,a po riječima direktora JKP „Lim“ Aziza Hadžifejzovića, to je jedna od većih investicija kad je riječ o komunalnoj infrastrukturi. Istovremeno, još jedan ozbiljan posao vezan je za vodovod u prijepoljskoj opštini. Pošto je nova krovna konstrukcija na objektu u Seljašnici, zamenila onu staru koja je oštećena tokom snežnog nevremena, za šta je uloženo četiri miliona dinara, počinju i radovi na izgradnji objekta koji je vezan za sistem prečišćavanja, što će stvoriti uslove da Prijepolje konačno dobije pravu fabriku vode. Reč je o investiciji od pet miliona i 700.000 dinara, a sredstva je obezbjedilo Ministarstvo za građevinarstvo i urbanizam, istakao je Hadžifejzović. „Radovi koji će biti obavljeni odnose se na postrojenje za preradu i prečišćavanje vode. Konkretnije obuhvataju brzi taložnik, cevni mešač i  flokulatore, što je direktno vezano i za filtriranje. To je bilo neophodno upravo za prečišćavanje vode u vreme velikih kišnih ili snežnih padavina kako bi se istaložila voda na samom objektu“, kaže Sabrija Hadžalić, dugogodišnji rukovodilac ove radne jedinice. Inače, sistemom gradskog vodovoda obuhvaćeno je oko 66 odsto ukupnog broja domaćinstava  na području prijepoljske opštine. Svako ulaganje u fabriku vode značajno je za obezbeđivanje kvalitetnog vodosnabdevanja u gradu i prigradskim naseljima.

Detaljnije
Skupština Novog Pazara protiv rasprave o kriminalu i narkomaniji

Današnju sjednicu su obilježile prijetnje i uvrede koje je Meho Mahmutović uputio odbornicima opozicije, što je prema riječima Karaahmetovića jasan pokazatelj nervoze koju gradonačelnik ispoljava svaki put kada se otvore teme suočavanja sa kriminalom i narkomanijom.

Detaljnije
Zaštiti prava odbornica od nedostojnog ponašanja gradonačelnika Novog Pazara

Odbornica SDA Sandžaka u Skupštini Novog Pazara dr. Hanadi Hajdinović održala je danas press konferenciju povodom poslednjih dješavanja na sjednici Skupštine grada, koju je obilježilo drsko i nedostojno ponašanje gradonačelnika Meha Mahmutovića prema odbornicama u gradskom parlamentu.

Detaljnije
U Tutinu predata lista „SDA Sandžaka - Dr. Sulejman Ugljanin“

Lista „SDA Sandžaka – Dr. Sulejman Ugljanin“ je u prisustvu velikog broja članova i simpatizera predala Opštinskoj izbornoj komisiji u Tutinu listu odborničkih kandidata sa 37 kandidata čiji je nosilac Šemsudin Kučević.

Detaljnije
Predata odbornička lista u Sjenici

U Sjenici je lista „SDA Sandžaka - Dr. Sulejman Ugljanin“ predala svoju izbornu listu sa 39 kandidata, a prvi na listi je Hazbo Mujović, predsjednik ogranka Stranke u Sjenici i aktuelni predsjednik Opštine.

Detaljnije
Razvoj poljoprivrede u Sandžaku jedan od strateških ciljeva

U nastavku predizborne kampanje kandidati za narodne poslanike i odbornike liste SDA Sandžaka obišli novopazarska sela Bijele Vode i Muhovo.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37