https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Prijepolje dobija prvu fabriku vode - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Prijepolje dobija prvu fabriku vode

Prijepolje dobija prvu fabriku vode

Odmah posle obimnih poslova na rekonstrukciji vodovodne mreže u najužem centru grada, za šta je utrošeno prema grubim računicama više od 30 miliona dinara, JKP „Lim“ je angažovano na izgradnji nove vodovodne mreže u dužini od 400 metara, u ulici Rajka Divca, u naselju Luke.

Vrijednost ovih radova je 12 miliona dinara,a po riječima direktora JKP „Lim“ Aziza Hadžifejzovića, to je jedna od većih investicija kad je riječ o komunalnoj infrastrukturi.

Istovremeno, još jedan ozbiljan posao vezan je za vodovod u prijepoljskoj opštini. Pošto je nova krovna konstrukcija na objektu u Seljašnici, zamenila onu staru koja je oštećena tokom snežnog nevremena, za šta je uloženo četiri miliona dinara, počinju i radovi na izgradnji objekta koji je vezan za sistem prečišćavanja, što će stvoriti uslove da Prijepolje konačno dobije pravu fabriku vode.

Reč je o investiciji od pet miliona i 700.000 dinara, a sredstva je obezbjedilo Ministarstvo za građevinarstvo i urbanizam, istakao je Hadžifejzović. „Radovi koji će biti obavljeni odnose se na postrojenje za preradu i prečišćavanje vode. Konkretnije obuhvataju brzi taložnik, cevni mešač i  flokulatore, što je direktno vezano i za filtriranje. To je bilo neophodno upravo za prečišćavanje vode u vreme velikih kišnih ili snežnih padavina kako bi se istaložila voda na samom objektu“, kaže Sabrija Hadžalić, dugogodišnji rukovodilac ove radne jedinice.

Inače, sistemom gradskog vodovoda obuhvaćeno je oko 66 odsto ukupnog broja domaćinstava  na području prijepoljske opštine. Svako ulaganje u fabriku vode značajno je za obezbeđivanje kvalitetnog vodosnabdevanja u gradu i prigradskim naseljima.

Tagovi:
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP