Učitavanje sajta

Vijesti

Održan kongres Sandžačke dijaspore u Tutinu

Održan kongres Sandžačke dijaspore u Tutinu

U prostorijama hotela Hibis opštine Tutin u subotu je održan kongres pod nazivom "Kongres Tutinske dijaspore 2013.", a cilj kongresa je da kao i prethodnih godina opština Tutin okupi dijasporu iz Tutina i drugih sandžačkih gradova.

Kongres je održan u organizaciji Opštine Tutin i Turističke organizacija Tutin sa ciljem ekonomskog i kulturnog povezivanja i saradnje matice i dijaspore, upoznavanja sa komprativnim prednostima za investiciona ulaganja, kao i upoznavanja dijaspore sa Strategijom razvoja Opštine Tutin i pratećim projektima opštini Tutin.

Delegatima i gostima iz Turske, Nemačke, Austrije, Bosne, Crne Gore, Makedonije, Amerike i još nekih država obratili su se  ministar u Vladi Srbije dr. Sulejman Ugljanin, kao i predsjednik opštine Tutin Šemsudin Kučević.

Ono što je bitno jeste da su na kongresu potpisana četiri sporazuma za koje se smatra da će znatno unaprijediti opštinu Tutin kao što su ʺBratimljenje između opštine Tutin i grada Betunija iz Palestineʺ, ʺProizvodnja organskog mleka – mlekara u Leskoviʺ, ʺOtvaranje škole fudbala sa Fenerbahčeom u Delimeđuʺ, kao i ʺIzgradnja mosta -  hajrat porodice Suljović preko Vidrenjaka u blizini Akva parka u naselju Čairʺ.

Nakon potpisivanja sporazuma svečano je otvoren akva park u naselju Čair, a takođe iste večeri građani su imali prilike da uživaju u koncertu Armina Muzaferije koji je održan na Gradskom trgu u Tutinu.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP