https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Krov nad glavom za još porodica u Priboju - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Krov nad glavom za još porodica u Priboju

Krov nad glavom za još porodica u Priboju

U Sandžačkoj opštini Priboj nastavljen je proces izgradnje novih kuća za izbjegla i raseljena lica sa teritorije ove opštine.

Realizacija Vladinog programa za povratak izbjeglih i raseljenih Bošnjaka opštine Priboj u periodu od 1991-1999.godine, vrši se preko Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, kojom rukovodi Ministar u Vladi i Predsjednik SDA Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin.

Novoizgrađene su kuće u selu Kukoroviće, opštine Priboj, a na taj način će se još više pospešiti povratak i poboljšati život povratnicima iz ovog kraja, koji su napustili svoja mesta u teškim vremenima devedesetih godina.

“Ovo nam je od životnog značaja. Nemam riječi kako da opišem svoju zahvalnost, jer ovakvim odnosom i brigom, koja nam se djelima pokazuje, još više nas uvjeravaju da imamo kome da vjerujemo”- izjavio je jedan od mještana sela Kukoroviće.

Dr. Sulejman Ugljanin, Predsjednik SDA Sandžaka i Ministar u Vladi Srbije, koji rukovodi Kancelarijom za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, u selu Živinice je još u decembru prošle godine, u opštini Priboj, svečano uručio ključeve za 11 novoizgrađenih kuća izbeglim i raseljenim Bošnjacima iz ovog kraja u periodu od 1991. do 1999. godine.

Program će se realizovati u naredne četiri godine, a za njegovu prvu fazu u 2012. godini je izdvojeno 80 miliona dinara. Takođe, obezbeđeno je i 30 miliona za finansiranje projektne dokumentacije za putnu infrastrukturu.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37