https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Narodni poslanik - članci - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Narodni poslanik

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Projekat prekogranične saradnje u oblasti turizma i očuvanja životne sredine

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar dr. Sulejman Ugljanin ocjenio je, prilikom otvaranja Sandžačke kuće u Briselu, da će takvi projekti pomoći podizanju životnog standarda ljudi, zadržavanju mladih u Sandžaku i da će omogućiti održivi dugoročni razvoj, saopšteno je danas. Očekujem da će prekogranična saradnja regije Sandžak, kroz različite projekte, od turističkih do očuvanja životne okoline, biti uspješna i poslužiti kao primjer i drugim nerazvijenim područjima Srbije - rekao je, prilikom otvaranja predstavništva Centra za održivi razvoj turizma - Sandžačke kuće u Briselu, ministar u Vladi Republike Srbije dr. Sulejman Ugljanin.

Detaljnije
Održani pripremni skupovi u sandžačkim gradovima

  SDA Sandžaka održala je  pripremne skupove za predizbornu kampanju u Novom Pazaru, Tutinu, Priboju, Prijepolju  i Sjenici  na kojima je upoznala članstvo i goste sa predizbornim programom i izbornom platformom. Na skupovima su govorili predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Republike Srbije dr Sulejman Ugljanin i potpredsjednici Stranke i narodni poslanici Bajro Gegić i Enis Imamović. Glavna poruka sa ovih skupova je pravna sigurnost i evropska budućnost koji znače i održivi ekonomski razvoj za Sandžak i nerazvijena područja.

Detaljnije
Skup SDA Sandžaka u Trnavi

Predsjednik je pozvao građane da shvate važnost jedinstva i povjerenje daju svojim legitimnim predstavnicima.

Detaljnije
SDA Sandžaka održala skup u Musali

“Uradili smo mnogo za ovu državu, a sada je vrijeme da uradimo nešto i za sebe. Sada ćemo ujediniti Bošnjake i tada ćemo svi biti pobjednici”, izjavio je Ugljanin. 

Detaljnije
Potpredsjednik SDA Sandžaka Enis Imamović uputio bajramsku čestitku

U ime Stranke demokratske akcije Sandžaka i u svoje lično ime svim vjernicima čestitam predstojeći Ramazanski bajram.  Želim da u ovim Bajramskim danima učvrstimo vjeru i nadu u bolju budućnost i napredak, te da ovaj blagdan  bude podsticaj širenju tolerancije, povjerenja i saradnje među ljudima svih nacija i vjera.

Detaljnije
Podrška SDA Sandžaka Saši Jankoviću za reizbor na mjesto Zaštitnika građana

“Kao predstavnici Bošnjaka u ovom Parlamentu, mi poslanici stranke Demokratske akcije Sandžaka, podržaćemo reizbor gospodina Jankovića. Zaštitnika građana smatramo dobrim državnim mehanizmom, koji treba da predstavlja svojevrstan garant da sva prava koja predviđaju Ustav i zakoni, za pripadnike nacionalnih manjina, budu i praktično ostvarena. Stoga je za Bošnjake i druge manjinske zajednice u Srbiji izuzetno važno da ovaj težak i zahtevan posao na kvalitetan način obavlja kompetentna osoba.” – započeo je svoje izlaganje Enis Imamović potpredsjednik SDA Sandžaka i narodni poslanik u Skupštini Srbije obrazlažući podršku SDA Sandžaka Saši Jankoviću za reizbor na mjesto Zaštitnika građana.

Detaljnije
Stav SDA Sandžaka o Aćif efendiji je nepromjenjen

Povodom širenja dezinformacija i kampanje linča koja se preko nekih medija vodi protiv bošnjačkih nacionalnih institucija i legitimnih bošnjačkih predstavnika SDA Sandžaka je izdala saopštenje za javnost u kojem kaže: „SDA Sandžaka je ušla u Vladu Republike Srbije svesna činjenice da u osnovi Vladu čine stranke sa kojima ima suprostavljena mišljenja i stavove o mnogim pitanjima iz bliže i dalje prošlosti. Odluka o ulasku u ovu Vladu Republike Srbije zasnova je na tekstu nacrta koalicionog sporazuma u kojem su jasno definisani zajednički ciljevi i uzajamni odnosi. Nacionalne, vjerske i partijske razlike među članovima Vlade i dalje postoje. Niko se nije odrekao svog identiteta koji sa sobom nosi bezbroj različitosti i suprotnosti. Tolerancija u osnovi znači uvažavanje različitosti. Ovo je za sve strane dobar ispit zrelosti.  

Detaljnije
Potpredsjednik Imamovic na konferenciji mladih lidera u Istanbulu

Potpredsjednik Stranke demokratske akcije Sandzaka i narodni poslanik  u Skupstini Srbije Enis Imamovic učestvuje na velikoj međunarodnoj konferenciji na temu "Uloga mladih političkih lidera u razvojnim procesima međudržavne saradnje" koja se od 14. do 16. oktobra održava u Istanbulu. U uvodnom dijelu konferencije skupu su se obratile brojne visoke zvanice, među kojima predsjedavajući Parlamenta Republike Turske Cemil Çicek i predsjedavajući  Državne Dume Rusije Sergej Nariškin, kao i brojni ministri i druge zvanice iz regiona i EU. Konferencija čiji je slogan "Današnji mladi lideri u regiji su lideri budućnosti" za cilj ima jačanje međudržavne saradnje kroz afirmaciju i ohrabrivanje mladih političkih lidera, čija vizija i rad su prepoznati. 

Detaljnije
Zadovoljni smo što smo postali most saradnje Turske i Srbije

Od 14. do 16. oktobra 2012. godine u Istanbulu je održan veliki međunarodnoj kongres  na temu "Uloga mladih političkih lidera u razvojnim procesima međudržavne saradnje". U radu kongresa je učestovovalo preko 170 mladih lidera iz 25 zemalja. Predstavnik SDA Sandžaka na održanom kongresu je  bio Enis Imamović, potpredsjednik Stranke i narodni poslanik u Parlamentu Republike Srbije. Sabirajući svoje inpresije i donoseći zaključke sa kongresa Enis Imamović je izjavio da je vrlo zadovoljan svojim učešćem na kongresu i vrlo sretan zbog prisustva velikog broja mladih lidera iz raznih zemalja te da zdušno podržava i prijedloge kongresa na koji način mladi ljudi, mladi lideri, političari treba da učestvuju u javnom i političkom životu u njihovim zajednicama i načinima kako da povežu te zajednice iz kojih dolaze. 

Detaljnije
Vlada da započne realizaciju projekta izgradnje pruge do Novog Pazara

Obraćajući se poslanicima na plenumu Drugog redovnog zasjedanja Skupštine Srbije narodni poslanik SDA Sandžaka Enis Imamović je rekao da će poslanici Stranke demokratske akcije Sandžaka podržati Predlog sporazuma o rehabilitaciji železnica između Republike Srbije i Evropske banke za razvoj i pozvao Vladu Srbije da napravi dinamiku i započne realizaciju projekta izgradnje pruge od Raške do Novog Pazara, kako bi građanima i privreda u Sandžaku omogućili korišćenje ovog značajno jeftinijeg vida transporta. “Naši proizvodi poput odeće, obuće i nameštaja su i cjenom i kvalitetom konkurentni na stranim tržištima. Međutim finalna cjena proizvoda trpi veliku štetu i trpi veliki pritisak zbog visoke cjene transporta. Uz povoljan način distribucije robe na domaćem i inostranom tržištu, mi bi smo značajno povećali proizvodnju. Povećali bi indeksni izvoz naše zemlje, a smanjili bi nezaposlenost.” rekao je Imamović u svom obraćanju poslanicima.

Detaljnije
Imamović za "Politiku": Sandžak organizovati kao Južni Tirol

Potpredsjednik SDA Sandžaka i narodni poslanik  Enis Imamović, dao je 24.9.2014.godine intervju dnevnom listu"Politika". Intervju vam prenosimo u cijelosti.   

Detaljnije
Održana sjednica Predsjedništva SDA Sandžaka

Danas je u Novom Pazaru održana sjednica Predsjedništva Stranke demokratske akcije Sandžaka sa licima imenovanim na važne funkcije sa mandatom Stranke. Na sjednici Predsjedništva kojim je predsjedavao dr. Sulejman Ugljanin prisustvovali su i narodni poslanici SDA Sandžaka u Parlamentu Republike Srbije, zamjenici i pomoćnici ministra i državni sekretari. Predsjedništvo je razmatralo stepen realizacije koalicionih sporazuma na republičkom i lokalnom nivou koje je SDA Sandžaka potpisala sa svojim partnerima, stepen realizacije odluka Glavnog odbora Stranke, a data je i ocjena rada predstavnika Stranke na javnim funkcijama na svim nivoima  vlasti.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37