https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Vlada da započne realizaciju projekta izgradnje pruge do Novog Pazara - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Vlada da započne realizaciju projekta izgradnje pruge do Novog Pazara

Vlada da započne realizaciju projekta izgradnje pruge do Novog Pazara

Vlada da započne realizaciju projekta izgradnje pruge do Novog Pazara

Obraćajući se poslanicima na plenumu Drugog redovnog zasjedanja Skupštine Srbije narodni poslanik SDA Sandžaka Enis Imamović je rekao da će poslanici Stranke demokratske akcije Sandžaka podržati Predlog sporazuma o rehabilitaciji železnica između Republike Srbije i Evropske banke za razvoj i pozvao Vladu Srbije da napravi dinamiku i započne realizaciju projekta izgradnje pruge od Raške do Novog Pazara, kako bi građanima i privreda u Sandžaku omogućili korišćenje ovog značajno jeftinijeg vida transporta.

“Naši proizvodi poput odeće, obuće i nameštaja su i cjenom i kvalitetom konkurentni na stranim tržištima. Međutim finalna cjena proizvoda trpi veliku štetu i trpi veliki pritisak zbog visoke cjene transporta. Uz povoljan način distribucije robe na domaćem i inostranom tržištu, mi bi smo značajno povećali proizvodnju. Povećali bi indeksni izvoz naše zemlje, a smanjili bi nezaposlenost.” rekao je Imamović u svom obraćanju poslanicima.

Kombinacijom železnice i avio prevoza sa Aerodroma u Lađevcima kod Kraljeva, za čiju rehabilitaciju je već odobreno 10 miliona od Vlade Republike Turske. privredi Sandžaka bi se otvorila vrata brze, efikasne i povoljne komunikacije sa svjetskim tržištima. Na taj način država bi dala još jedan konkretan odgovor na rješavanje teške situaciju u kojoj se nalaze naši građani i naša privreda.

 

 

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP