https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Branković da se izvini Asmiru i svim Bošnjacima - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Branković da se izvini Asmiru i svim Bošnjacima

Branković da se izvini Asmiru i svim Bošnjacima

Branković da se izvini Asmiru i svim Bošnjacima

 

Potpredsjednik SDA Sandžaka i narodni poslanik Enis Imamović uputio je pismo Slobodanu Brankoviću, generalnom sekretaru Atletskog saveza Srbije u kojem traži da se Branković javno izvini i Asmiru i svim Bošnjacima. U pismu Imamović kaže da  obzirom da je Branković u izjavi novinarima rekao da zna da je Republika Srbija priznala zastavu Bošnjaka, upozorava ga da prijetnje iznijete na račun Asmira Kolašinca, predstavljaju grubo kršenje Zakona o zaštiti prava i sloboda nacionalnih manjina.

“Uzimajući u obzir da ste svjesni ove cinjenice, zakljucujem da ovu prijetnju iznosite sa namjerom da uskratite prava koja Asmiru Kolašincu po Zakonu pripadaju, a da nacionalne simbole koji Bošnjacima po Zakonu ove države pripadaju najgrublje omalovažite i oskrnavite. Na tako nešto niko nema pravo, uključujući i Vas.

Prema Zakonu o zaštiti prava i sloboda nacionalnih manjina Republike Srbije, pripadnici nacionalne manjine mogu isticati znamenja i simbole nacionalne manjine uz istaknuta znamenja i simbole Republike Srbije. Asmir Kolašinac je na dostojanstven način ponio obje zastave.” – ističe Imamović. 

Od Brankovića kao sportskog radnika, koji je na važnom i odgovornom mjestu, očekuje se da sportski duh, medjusobno poštovanje i uvažavanje različitosti. 

“Ne želim da Vas podsjećam koliko Bošnjaka sa ponosom i uspješno, na najvišem svjetskom nivou, brani boje atletske reprezentacije Srbije, toga biste trebali biti svjesni i Vi i svi u ovoj zemlji. 

Tražim od Vas da se javno izvinite kako Asmiru Kolašincu tako i svim Bošnjacima, zbog najgrubljeg vrijedjanja i skrnavljenja, zakonski priznatih, nacionalnih simbola. 

Od nadljeznog ministarstva i Atletskog saveza Srbije cu zatraziti da se distanciraju od Vasih izjava i da Vas zbog njih suspenduju sa dužnosti koju obavljate.” – zaključio je Enis Imamović u svom pismu koje je dostavljeno i medijima.

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37