https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Narodni poslanik - članci - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Narodni poslanik

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Ugljanin u Briselu i Luksemburgu o evroregionu Sandžak

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Republike Srbije dr Sulejman Ugljanin, sa saradnicima boravi u radnoj posjeti Briselu. U srijedu 7. decembra, ministar Ugljanin će uzeti aktivno učešće u radu skupa čiji je cilj prezentacija strategije turizma i prekogranične saradnje u evroregionu Sandžak, kao i predstavljanje potencijala nedovoljno razvijenih opština koje su u nadležnosti Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja.

Detaljnije
Korak ka razvijenosti

Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja upriličila je, u Centralnom domu Vojske Srbije, skup pod nazivom „Korak ka razvijenosti“, a kako bi svojim poslovnim patnerima, predstavnicima diplomatskog kora, državnih institucija i komora predstavila rezultate poslovanja u 2011. godini i najavila planove i projekte koji će biti realizovani u narednoj godini.

Detaljnije
Program podrške privredi Novog Pazara i Sandžaka

Poslanik Bošnjačke liste za evropski Sandžak, Bajram Omeragić juče je u Pralamentu Republike Srbije u raspravi o Budžetu za 2012. godinu zatražio od Vlade Republike Srbije da prihvati amandman Bošnjačke liste i poveća sredstva za rad Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja. Poslanik Omeragić je insistirao i naglasio da Vlada mora da krene u finansiranje izgradnje auto-puta kroz Sandžak, projekta gasovoda i gasifikaciju Sandžaka i izgradnju železničke pruge od Raške do Novog Pazara.

Detaljnije
Bošnjačka lista: Vlada da ukine uredbu o taksama i osiguranju za ulazak na Kosovo

Bajram Omeragić, poslanik Bošnjačke liste za evropski Sandžak na konferenciji za novinare održanoj danas u Parlamentu Republike Srbije zatražio je od Vlade Republike Srbije da pod hitno promeni uredbu kojom je predviđeno plaćanje osiguranja i visokih taksi za automobile i privredna vozila (kamione i kombi vozila) za ulazak na Kosovo.

Detaljnije
Nerazvijeni i vlast

Ministar bez portfelja i predsjednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin izjavio je juče u LJuboviji da je strateški cilj Vlade Srbije da se vrati život u nerazvijene opštine i da se zaposle žitelji tih opština. "Strateški cilj i vrlo važan strateški zadatak je da vratimo život u nerazvijene opštine, da uposlimo ljude, da ohrabrimo mlade ljude kad se zaposle da se žene, udaju i formiraju svoje porodice, da se vrate iz razvijenih centara Beograda, Novog Sada, Kragujevca. Mislim da ćemo to moći", rekao je Ugljanin. Ugljanin je sa saradnicima posetio opštinu Ljubovija, gde je sa predsednicima opština razgovarao o prvom javnom konkursu za dodelu bespovratnih sredstava nerazvijenim opštinama. On je rekao da je ove godine Vlada izdvojila za finansiranje ovih projekata 200 miliona dinara i naglasio da je bitno kako se troše ova sredstva.

Detaljnije
Predavanje “Institucije EU”

Predsjednik SDA Sandžaka i minister u Vladi Srbije Dr. Sulejman Ugljanin sa saradnicima danas je na fakultetu za bankarstvo, finansije i osiguranje prisustvovao predavanju dr Milana Zver, evropskog poslanika na temu "Institucije EU". Strateško pitanje za Evropsku uniju (EU) u narednom periodu je da li će ekonomski i politički biti konkurentna Americi i razvijenim azijskim zemljama, izjavio je danas poslanik Evropskog parlamenta Milan Zver. "Imamo kulturu - najviše filmova je snimljeno u Evropi, napisano je najviše knjiga i najviše muzike, najviše sportskih medalja je osvojeno u Evropi", rekao je Zver na predavanju o institucijama EU koje je na Institutu ekonomskih nauka održao studentima Beogradske bankarske akademije.

Detaljnije
Aćif Hadžiahmetović je bio legitimni predstavnik

Povodom aktuelnih dješavanja i pisanja u medijima poslednjih dana, a vezano za otkrivanja table u spomen na Aćifa Hadžiahmetovića Stranka demokratske akcije Sandžaka izdaje saopštenje za javnost u kojem se kaže: "Aćif Hadžiahmetović je bio čovjek, Bošnjak, koji je bio narodni poslanik u Skupštini Kraljevine Srba Hrvata i Slovenaca (SHS), pa zatim Kraljevine Jugoslavije, bio je i načelnik sreza, što znači da je bio javna ličnost, itekako legitimna i prihvatljiva u tom vremenu.

Detaljnije
SDA Sandžaka na Kongresu Turske demokratske partije Makedonije.

Generalni sekretar SDA Sandžaka i predsjednik Skupštine grada Novog Pazara Fuad Baćićanin predvodio je delegaciju SDA Sandžaka koja je prisustvovala u subotu 3. novembra Kongresu Turske demokratske partije Makedonije.  Svoj boravak u Makedoniji delegacija SDA Sandžaka, koju su pored generalnog sekretara činili i narodni poslanici SDA Sandžaka u Republičkom parlamentu, Enis Imamović i Bajro Gegić, iskoristila je za niz značajnih susreta i razgovora. Nastavljena je komunikacija ka uspostvljanju dobrih odnosa između Novog Pazara i Bošnjaka sa narodima i zemljama u okruženju.

Detaljnije
Imamović: Za razvoj nerazvijenih odvojiti veća sredstva

Pred nama je usvajanje Budžeta za 2013. godinu i želimo da istaknemo da je iznos od 500 miliona dinara, koji je Vlada namenila razvoju nerazvijenih područja, najblaže rečeno neozbiljan i predstavlja lošu poruku države građanima koji žive u najtežim uslovima u Srbiji, rekao je Enis Imamović, potpredsjednik SDA Sandžaka i narodni poslanik u Skupštini Srbije tokom diskusije na kojoj je obrazlagao podneti amandman na Predlog budžeta za 2013. godinu.  

Detaljnije
Za Srbiju počinje "NOVA ERA"

Minstar u Vladi Srbije dr Sulejman Ugljanin i dr Milan Zver, evropski poslanik danas su u pres službi Vlade na konferenciji za medija naglasili da su se Srbija dobijanjem statusa kandidata otvorile nove mogućnosti. Poslanik u Evropskom parlamentu Milan Zver je rekao da je siguran da će Srbija kao zemlja kandidat za članstvo u Evropskoj uniji (EU) u potpunosti iskoristiti svoj novi položaj, ističući da će Slovenija nastaviti Srbiji da prenosi svoja iskustva iz procesa približavanja Uniji. "Sada počinje nova era približavanja Srbije EU, postavljaće se nova pravila, ali siguran sam da će Srbija u potpunosti iskoristiti svoju novu ulogu i status i kada je reč o korišćenju sredstava EU", rekao je Milan Zver.

Detaljnije
Održan Prvi kongres SDA Sandžaka

Stranka demokratske akcije Sandžaka u subotu, 7. aprila 2012. godine održala je svoj Prvi kongres. Pred oko više od 2500 delegata i gostiju SDA Sandžaka je predstavila i delegati jednoglasno usvojili političku platformu Stranke i platformu ekonomskog razvoja Sandžaka. Predivnu, svečanu, atmosferu Prvog kongresa svojim prisustvom su uvažili i potpredsjednik AK partije i izaslanik premijera Redžepa Tajiba Erdoana Salih Kapusuz, koopredsjednik međudržavne Komisije Turske i Srbije i narodni poslanik iz Ankare Seyit Čeliker, narodni poslanik vladajuće AK partije iz Isparte Redžep Ozen, te potpredsjednik Demokratske stranke i ministar u Vladi Srbije Dušan Petrović, predsjednik Bosnjacke stranke i ministar u Vladi Crne Gore Rafet Husović, narodni poslanici iz Crne Gore i Makedonije, te predsjednik SDA Makedonije Avdija Pepić. Posebnu čast svojim prisustvom na Kongresu dali su ambasadori Turske, Maroka, Belorusije, Indonezije, Egipta i Angole, te Rejsul ulema Adem efendija Zilkić sa svojim saradnicima.

Detaljnije
Obraćanje dr. Sulejmana Ugljanina na Prvom kongresu SDA Sandžaka

Poštovani Osnivači Stranke Demokratske Akcije Sandžaka. Uvaženi zastupnici Stranke na prvom kongresu Stranke, Uvaženi kandidati SDA Sandžaka za odbornike u Sandžačkim opštinskim  skupštinama i skupštini grada Novog Pazara. Uvaženi kandidati SDA Sandžaka za narodne poslanike u Skupštini Republike Srbije, Poseban pozdrav vrhovnom verskom poglavaru gospodinu Zilkiću, Poštovani predsjedniče Bošnjačkog nacionalnog Vijeća i zastupnici Vijeća. Dragi gosti, uvaženi kolege ministri, Narodni poslanici iz Republike Turske, Makedonije, Crne Gore. Uvaženi, vase ekselencije gospodo ambasadori Republike Turske, Malezije, Indonezije, Angole, Belorusije. Poštovani predstavnici domaćih i međunarodnih institucija i organizacija, i dragi novinari - predstavnici medija. Dame i Gospodo  Stranka Demokratske Akcije Sandžaka je autentičan predstavnik Bošnjaka u Republici Srbiji. Od svog osnivanja 1990. godine Stranka Demokratske Akcije Sandžaka je parlamentarna stranka u kontinuitetu, na lokalnom i republičkom nivou u Srbiji, a u dva mandata i na saveznom nivou SRJ i SCG.    

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37