https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 SDA Sandžaka na Kongresu Turske demokratske partije Makedonije. - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

SDA Sandžaka na Kongresu Turske demokratske partije Makedonije.

SDA Sandžaka na Kongresu Turske demokratske partije Makedonije.

SDA Sandžaka na Kongresu Turske demokratske partije Makedonije.

Generalni sekretar SDA Sandžaka i predsjednik Skupštine grada Novog Pazara Fuad Baćićanin predvodio je delegaciju SDA Sandžaka koja je prisustvovala u subotu 3. novembra Kongresu Turske demokratske partije Makedonije. 

Svoj boravak u Makedoniji delegacija SDA Sandžaka, koju su pored generalnog sekretara činili i narodni poslanici SDA Sandžaka u Republičkom parlamentu, Enis Imamović i Bajro Gegić, iskoristila je za niz značajnih susreta i razgovora.

Nastavljena je komunikacija ka uspostvljanju dobrih odnosa između Novog Pazara i Bošnjaka sa narodima i zemljama u okruženju.

„Sandžak i Bošnjaci su faktor stabilnosti i saradnje u našem regionu. Potrebno je sve susrete i razgovore iskoristiti kako bi se pomoglo političkoj i ekonomskoj stabilnosti našeg kraja. Bošnjački predstavnici u svim organima vlasti, a posebno u parlamentima i vladama svojih zemalja, mogu i moraju biti vezivno tkivo među zemljama i narodima u regionu“, izjavio je Baćićanin nakon završenog Kongresa.  

U Skoplju je boravio i zamjenik predsjednika vladajuće AK partije Republike Turske Redžepa Tajjipa Erdogana, gospodin Omer Čelik, ministar u Vladi Crne Gore i predsjednik Bošnjačke stranke Rafet Husović, kao i brojni gosti iz zemalja u okruženju sa kojima su članovi naše delegacije imali razgovore ka uspostavljanju bolje i uspješnije saradnje.

Predsjednik Skupštine grada i narodni poslanici Enis Imamović i Bajro Gegić razgovarali su u Skoplju i sa ministrom u vladi Makedonije gospodinom Hadi Nezirom, kao i predsjednikom  Turske demokratske partije i narodnim poslanikom Skupštine Makedonije Kenanom Hasipijem.


28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37