Učitavanje sajta

Vijesti

Potpredsjednik Imamovic na konferenciji mladih lidera u Istanbulu

Potpredsjednik Imamovic na konferenciji mladih lidera u Istanbulu

Potpredsjednik Imamovic na konferenciji mladih lidera u Istanbulu

Potpredsjednik Stranke demokratske akcije Sandzaka i narodni poslanik  u Skupstini Srbije Enis Imamovic učestvuje na velikoj međunarodnoj konferenciji na temu "Uloga mladih političkih lidera u razvojnim procesima međudržavne saradnje" koja se od 14. do 16. oktobra održava u Istanbulu.

U uvodnom dijelu konferencije skupu su se obratile brojne visoke zvanice, među kojima predsjedavajući Parlamenta Republike Turske Cemil Çicek i predsjedavajući  Državne Dume Rusije Sergej Nariškin, kao i brojni ministri i druge zvanice iz regiona i EU. Konferencija čiji je slogan "Današnji mladi lideri u regiji su lideri budućnosti" za cilj ima jačanje međudržavne saradnje kroz afirmaciju i ohrabrivanje mladih političkih lidera, čija vizija i rad su prepoznati.

Organizator Konferencije je Parlament zemalja sa turskim govornim područjem (TURKPA) u saradnji sa Parlamentom Republike Turske, a cjelokupna manifestacija se održava pod pokroviteljstvom premijera Republike Turske Recepa Tayyipa Erdogana.

Prvog dana konferencije predvidjeno je i obracanje ucesnika, a potpredsjednik SDA Sandžaka Enis Imamovic ce govoriti na temu “Odgovornost i efikasnost mladih lidera u politici i javnom zivotu”.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP