https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Zadovoljni smo što smo postali most saradnje Turske i Srbije - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Zadovoljni smo što smo postali most saradnje Turske i Srbije

Zadovoljni smo što smo postali most saradnje Turske i Srbije

Zadovoljni smo što smo postali most saradnje Turske i Srbije

Od 14. do 16. oktobra 2012. godine u Istanbulu je održan veliki međunarodnoj kongres  na temu "Uloga mladih političkih lidera u razvojnim procesima međudržavne saradnje". U radu kongresa je učestovovalo preko 170 mladih lidera iz 25 zemalja. Predstavnik SDA Sandžaka na održanom kongresu je  bio Enis Imamović, potpredsjednik Stranke i narodni poslanik u Parlamentu Republike Srbije.

Sabirajući svoje inpresije i donoseći zaključke sa kongresa Enis Imamović je izjavio da je vrlo zadovoljan svojim učešćem na kongresu i vrlo sretan zbog prisustva velikog broja mladih lidera iz raznih zemalja te da zdušno podržava i prijedloge kongresa na koji način mladi ljudi, mladi lideri, političari treba da učestvuju u javnom i političkom životu u njihovim zajednicama i načinima kako da povežu te zajednice iz kojih dolaze.

“Ja dolazim iz Srbije, iz Sandžaka, Novog Pazara, i Bošnjak sam po nacionalnosti i ponosan sam što mogu da kazem da sam turski rođak i da smo mi kao nacija, kao narod, ponosni na činjenicu da smo prethodnih godina postali most koji povezuje dvije države, Republiku Tursku i Republiku Srbiju u kojoj mi živimo, a da Sandžak postaje kapija kroz koju će Turska dolaziti u Srbiju u ekonomskom smislu, smislu poslovne razmjene i saradnje među državama. I mi smo sretni što imamo tu ulogu, to privilegovano mjesto u saradnji ove dve države.” – rekao je Imamović i zaključio da će lični odnosi među ljudima širom svijeta u budućnosti biti od krucijalne važnosti za povezivanje država i naroda.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP