https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 SDA Sandžaka će podržati Prijedlog zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

SDA Sandžaka će podržati Prijedlog zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju

SDA Sandžaka će podržati Prijedlog zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju

SDA Sandžaka će podržati Prijedlog zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju

 

“Program Stranke demokratske akcije Sandžaka, onaj koji mi ovdje zastupamo, vidi Srbiju kao jedan veliki agroindustrijski kompleks, gdje se u najvećoj mogućoj mjeri, za ekonomski razvoj čitave zemlje, koriste njeni prirodni kapaciteti. Da bi ostvarili ovaj cilj, neophodno je pospešiti poljoprivrednu proizvodnju u svim dijelovima zemlje i sistemski se suočiti sa specifičnim razlikama između regija naše zemlje. Poljoprivredna proizvodnja u Sandžaku je dio naše tradicije. Sve vrijeme je i pored teških uslova uspjela ostati sinonim za kvalitet.” – rekao je Enis Imamović, potpredsjednik SDA Sandžaka i narodni poslanik u Skupštini Srbije na poćetku svog izlaganja obazlažutći zbog čega SDA Sandžaka, kao dio vladajuće većine, će podržati Prijedlog zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju na 2. drugom vanrednom zasedanju skupštine Republike Srbije.

SDA Sandžaka smatra da ovaj zakon treba podržati jer se njime jasno definišu vrste podsticaja u poljoprivredi i definišu njihovi minimalni, garantovani iznosi.  Ovim će se stvoriti ambijent stabilnosti i sigurnosti u kojem će poljoprivrednici  tačno znati kakvu i koliku podršku države mogu da očekuju. Zahvaljujući tome poljoprivrednici će moći dugoročno da planiraju svoju proizvodnju, što bi trebalo da rezultira većim iskorišćenjem poljoprivrednih potencijala, unapredjenjem i povećanjem poljoprivredne proizvodnje.

“Od implementacije ovog zakona očekujemo da će na terenu i na konkretan način pomoći bivšim velikim poljoprivrednim kombinatima kao što je u Sandžaku PIK Pešter. Očekujemo i da će pomoći zadrugama i proizvođačima sa Pešteri, ali i drugih dijelova naše zemlje, da će pomoći obnavljanju i povećanju stočnog i ribljeg fonda.” rekao je Imamović, te zaključio da ovaj zakon uređuje sistem tako što uzima, za standard, preporuke Evropske komisije, te standarde EU i zbog toga  poslanici SDA Sandžaka u danu za glasanje podržati prijedlog ovog zakona.

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP