Učitavanje sajta

Stavovi Stranke

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Intervju Predsjednika Ugljanina za redakciju na bosanskom jeziku Radija Kosovo

”Moramo da izvršimo promjene u tužilaštvu, sudstvu i policiji i u drugim državnim organima, a da Bošnjaci dobiju onoliki procenat koliko im pripada. Kada to uredimo, stvorićemo preduslove za vladavinu prava, a potom će i strani investitori da dođu i otvaraju fabrike. Niko nije spreman da investira u Sandžak, gdje još uvijek funkcioniše policijska i partijska država”, rekao je dr. Sulejman Ugljanin, predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Srbiji."

Detaljnije
Dr. Ugljanin: Sastav Bošnjačkog nacionalnog vijeća će odražavati izbornu volju Bošnjaka

Danas je u beogradskom Medija Centru održan okrugli sto u organizaciji “Beogradskog centra za ljudska prava” i NVO “Urban In”. Tema okruglog stola bila je “Uspostavljanje konstruktivnog dijaloga između nacionalnih savjeta nacionalnih manjina, državnih organa i organizacija civilnog društva”.

Detaljnije
Svečana večera povodom završetka diplomatske misije ambasadora Alžira

Predsjednik manjinskog poslaničkog kluba ”SDA Sandžaka-PDD” u Skupštini Srbije Dr. Sulejman Ugljanin organizovao je u “Klubu poslanika” u Beogradu, svečanu večeru u čast završetka diplomatske misije ambasadora Alžira u Srbiji, Nj.E. Gospodina Abdelkader Mesdoue.  

Detaljnije
BNV poziva sve organizacije i institucije da se uključe u njegov rad

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr Sulejman Ugljanin organizovao je koktel za predstavnike nevladinog sektora domaćih i medjunarodnih institucija koje imaju svoja predstavništva u Sandžaku, kao i udruženja koje se bave ljudskim i manjinskim pravima, te očuvanjem i promovisanjem bošnjačkog identiteta i kulturnog nasleđa.

Detaljnije
Održana VII redovna sjednica Glavnog odbora SDA Sandžaka

Juče je u Prijepolju održana VII redovna sjednica Glavnog odbora Stranke demokratske akcije Sandžaka. Glavni odbor je razmatrao rad Stranke u 2014. godini i ocjenio kao veoma uspješnu. Ostvarena je pobjeda na martovskim parlamentarnim izborima na kojima je SDA Sandžaka osvojila tri poslanička mandata i formirala poslanički klub u Skupštini Srbije.

Detaljnije
Podjela odgovornosti nakon konstituisanja BNV-a

Stranka demokratske akcije Sandžaka kao legalni i legitimni politički predstavnik Bošnjačkog naroda u Srbiji ostvarila je dvije velike izborne pobjede tokom prošle 2014. Godine i na taj način Bošnjacima obezbjedila tri moćna mehanizma za rješavanje nagomilanih problema i mnogo neriješenih pitanja u Srbiji.

Detaljnije
Saopštenje za javnost

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Sulejman Ugljanin uputio je danas pismo, ministru prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja dr. Srđanu Verbiću i zatražio od njega da iskoristi svoj autoritet ministra kako bi se otklonile prepreke u ostvarivanju prava Bošnjaka na obrazovanje na bosanskom maternjem jeziku u Republici Srbiji.

Detaljnije
Presuda Tolimiru je samo jedan korak do pravde

Odluka Žalbenog vijeća Haškog tribunala o potvrđivanju doživotne robije Zdravku Tolimiru je samo jedan korak na dugačkom putu do pravde za genocid počinjen nad Bošnjacima u Srebrenici.

Detaljnije
Ekonomski razvoj Sandžaka i zaustavljanje zloupotreba državnih organa

Danas je u Sjenici održana sjednica Predsjedništva SDA Sandžaka na kojoj je razmatrana aktuelna politička situacija u Sandžaku i čitavoj zemlji.

Detaljnije
Zahtjevamo hitnu reakciju nadležnih povodom napada na bošnjačke studente na Kosovu

SDA Sandžaka najoštrije osuđuje napad i prebijanje dvojice studenata Bošnjaka iz Sandžaka od strane grupe mladića srpske nacionalnosti u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice. 

Detaljnije
BNV ugostilo potpredsjednicu Vlade Kori Udovički na prijemu za Dan grada

Bošnjačko nacionalno vijeće organizovalo je tradicionalni prijem povodom obilježavanja 20. aprila - Dana Grada Novog Pazara.

Detaljnije
Napad na službeni automobil predsjednika SDA Sandžaka

U kasnim popodnevnim časovima u Novom Pazaru napadnut službeni automobil dr. Sulejmana Ugljanina, predsjednika SDA Sandžaka i Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP