Učitavanje sajta

Stavovi Stranke

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

SDA Sandžaka pruža snažnu podršku Zaštitniku građana

SDA Sandžaka pruža snažnu podršku insitituciji Zaštitnika građana nakon sve učestalijih napada i hajke koja se vodi sa ciljem urušavanja nezavisnih tijela i jasnom namjerom da se uguši istina o diskriminaciji nacionalnih manjina u praksi.

Detaljnije
Fašistička odluka o rehabilitaciji Draže Mihailovića je legalizacija zločina nad Bošnjacima

Ova odluka Višeg suda u Beogradu je samo još jedan u nizu dokaza fašističke politike prema Bošnjačkom narodu i predstavlja legalizaciju svih zločina počinjenih nad Bošnjacima. 

Detaljnije
Gostovanje Predsjednika Ugljanina u emisiji 'Kažiprst' na televiziji B92

Predsjednik SDA Sandžaka i predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Sulejman Ugljanin bio je danas gost u emisiji "Kažiprst" na televiziji B92.

Detaljnije
Dr Sulejmanu Ugljaninu upućene prijetnje smrću

SDA Sandžaka podnijela je danas krivične prijave zbog prijetećih poruka upućenih predsjedniku SDA Sandžaka i manjinskog poslaničkog kluba u Skupštini Srbije Dr. Sulejmanu Ugljaninu.

Detaljnije
SDA Sandžaka je uvjek bila i ostala privržena antifašizmu

Povodom laži i dezinformacija u vezi glasanja o Zakonu o izjednačavanju partizana i četnika od 21. decembra 2004. godine, koje na štetu Stranke demokratske akcije Sandžaka šire pojedini srpski mediji i njihovi režimski privatni Bošnjaci okupljeni oko SDP-a i Rasima Ljajića, SDA Sandžaka izdaje sljedeće..

Detaljnije
Održan 6. Kongres SDA BiH

U Sarajevu je održan 6. Kongres Stranke Demokratske Akcije Bosne i Hercegovine na kojem je za novog predsjednika ove stranke izabran Bakir Izetbegović. Kongresu su prisustvovali Predsjednik SDA Sandžaka dr Sulejman Ugljanin i potpredsjednik Enis Imamović.

Detaljnije
Čestitka predsjednika Ugljanina Bakiru Izetbegoviću

Povodom izbora Bakira Izetbegovića na mjesto predsjednika SDA Bosne i Hercegovine, predsjednik SDA Sandžaka Dr. Sulejman Ugljanin uputio je čestitku u kojoj se kaže: 

Detaljnije
Izabrani organi SDA Sandžaka Ogranak Novi Pazar

Sinoć je održana Skupština Ogranka SDA Sandžaka za grad Novi Pazar na kojoj je izabrano 57 Mjesnih odbora Stranke, kao i Gradski odbor od 79 članova sastavljen od 57 predstavnika mjesnih odbora i 21 člana Izvršnog odbora Ogranka.

Detaljnije
Konstituisan Izvršni odbor ogranka SDA Sandžaka Novi Pazar

Održana je Konstitutivna sjednica Izvršnog odbora ogranka SDA Sandžaka u Novom Pazaru kojom je predsjedavao predsjednik odbora Doc. Fahro Zatrić, dip. ing. arhitekture.

Detaljnije
Bošnjačko nacionalno vijeće održalo posebnu sjednicu posvećenu genocidu u Srebrenici

Bošnjačko nacionalno vijeće na danas održanoj sjednici, posvećenoj 20. godišnjici genocida nad Bošnjacima u Srebrenici, jednoglasno usvoilo sljedeći zaključak:...

Detaljnije
Hatarnama povodom terorističkog akta u Turskoj

Povodom terorističkog akta i pogibije nedužnih ljudi u gradu Suruč u Turskoj, predsjednik SDA Sandžaka i Bošnjačkog nacionalnog vijeća Dr. Sulejman Ugljanin uputio je hatarmanu Ambasadoru Republike Turske u Beogradu, njegovoj ekselenciji Mehmetu Kemalu Bozayu.  

Detaljnije
Čestitka predsjednika Ugljanina Reisu ef. Fejziću na reizboru

Predsjednik Dr. Sulejman Ugljanin uputio je čestitku Reis ef. Fejziću povodom reizbora na mjesto Reis-ul-uleme Islamske zajednice u Crnoj Gori.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP