https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Podjela odgovornosti nakon konstituisanja BNV-a - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Podjela odgovornosti nakon konstituisanja BNV-a

Podjela odgovornosti nakon konstituisanja BNV-a

Podjela odgovornosti nakon konstituisanja BNV-a

Danas je u Centrali Stranke održana konferencija za novinare Predsjednia SDA Sandžaka Dr. Sulejmana Ugljanina. 

Obraćanje Predsjednika vam prenosimo u cjelosti:

"Stranka demokratske akcije Sandžaka kao legalni i legitimni politički predstavnik Bošnjačkog naroda u Srbiji ostvarila je dvije velike izborne pobjede tokom prošle 2014. godine i na taj način Bošnjacima obezbjedila tri moćna mehanizma za rješavanje nagomilanih problema i mnogo neriješenih pitanja u Srbiji.

  • Sa tri Bošnjačka poslanička mandata nastavlja kontinuitet Bošnjačke parlamentarne stranke u Skupštini Srbije
  • Manjinski poslanički klub u Skupštini Srbije SDA Sandžaka-PDD koji čine tri Bošnjačka poslanika iz Sandžaka i dva Albanska poslanika iz Preševske doline
  • pobjedom liste „ZA BOŠNJAČKO JEDINSTVO“ na izborima za BNV Bošnjaci su dobili legalno i legitimno Bošnjačko nacionalno vijeće

Pobjedom liste „ZA BOŠNJAČKO JEDINSTVO“ nekoliko značajnih ličnosti sa visokim ugledom i autoritetom u Stranci i među Bošnjacima:

Profesor Vasvija Gusinac; profesor Bajro Gegić; profesor Fuad Baćićanin; Politikolog Muhedin Fijuljanin i Fahrudin Đekić, diplomirani pravnik stekli su na izborima za BNV 26. Oktobra 2014. godine Bošnjački izborni legitimitet i uzeli učešće u organima BNV.

Time su ostala upražnjena mjesta u najvišim organima Stranke na koja su jednoglasnom odlukom Glavnog odbora Stranke, 9. Januara 2015. godine imenovani:

-       Selma Džinović, inženjer elektrotehnike iz Prijepolja - za Generalnog sekretara

-       Senad Mahmutović, diplomirani ekonomista iz Sjenice – za predsjednika Izvršnog odbora Stranke

-       Emina Fazlić, diplomirani ekonomista iz Priboja – za dopredsjednika Izvršnog odbora Stranke

 

Enis Imamović, narodni poslanik iz Novog Pazara ostaje jedini dopredsjednik Stranke koji od danas preuzima rukovođenje usvojenim Planom i programom Stranke za 2015. godinu.

Nismo imenovali ostale dopredsjednike kako bi ova nova garnitura preuzela potpunu odgovornost oslobođena psihološkog uticaja stranačkih autoriteta.

Poštujući princip potpune podjele odgovornosti, potpune STOPROCENTNE posvećenosti određenoj djelatnosti, to isključuje dupliranje funkcija i obaveza.

Stupanjem na izbornu listu „ZA BOŠNJAČKO JEDINSTVO“ kandidati su iskazali svoju odluku za daljim angažovanjem u Bošnjačkom nacionalnom vijeću što je Predsjedništvo Stranke potvrdilo.

SDA Sandžaka ima dovoljan broj sposobnih kadrova, a svaka djelatnost zaslužuje da joj se posveti puna pažnja što je preduslov za uspjeh.", zaključio je Predsjednik Stranke demokratske akcije Sandžaka Dr. Sulejman Ugljanin.

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP