Učitavanje sajta

Vijesti

Napad na službeni automobil predsjednika SDA Sandžaka

Napad na službeni automobil predsjednika SDA Sandžaka

Napad na službeni automobil predsjednika SDA Sandžaka

U kasnim popodnevnim časovima u Novom Pazaru napadnut službeni automobil dr. Sulejmana Ugljanina, predsjednika SDA Sandžaka i Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

Na vozača koji je upravljao službenim automobilom, obilježenim oznakom Skupštine Srbije, pri velikoj brzini i bez zaustavljanja naletio je automobil u novopazarskom naselju Hadžet.

Vozač je u tom trenutku išao na radni zadatak i trebalo je da preveze predsjednika Dr Ugljanina na sastanak.

Samo sklopom sretnih okolnosti u trenutku udesa dr. Ugljanin se nije nalazio u automobilu na kojem je od siline udara načinjena ozbiljna materijalna šteta.

SDA Sandžaka se pita da li ovaj iscenirani napad na službeni automobil predsjednika Stranke i BNV-a, u trenutku kada se po Bošnjake u Srbiji rješavaju najvažnija pitanja i problemi, samo slučajnost?

Podsjećamo da se 17. januara ove godine navršilo punih šest godina od neovlašćenog upada naoružanih lica u službene prostorije SDA Sandžaka, oružane zasjede i pokušaja ubistva dr. Sulejmana Ugljanina, Predsjednika SDA Sandžaka, koji je u to vrijeme bio i ministar u Vladi Republike Srbije.

Taj slučaj još uvjek nije riješen, a izvršioci i nalogodavci su nepoznati i nakon više od šest  godina.

Ovaj događaj i brojni zločini nad Bošnjacima, samo su jedan od dokaza sprege izmedju nalogodavaca, izvršilaca i nadležnih državnih organa koji ne samo da nisu spriječili, nego i godinama zataškavaju ove i slične zločine nad legitimnim predstavnicima Bošnjaka Sandžaka.

SDA Sandžaka smatra da odsustvo reakcije i šutnja državnih organa, kada su napadi na bošnjačke predstavnike u pitanju, zajedno šalju veoma opasnu poruku građanima bošnjačke nacionalnosti i njihovim legitimnim predstavnicima, a nalogodavce i izvršioce zločina ohrabruju da nastave sa teškim napadima i zločinima.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP