https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Dr. Ugljanin: Sastav Bošnjačkog nacionalnog vijeća će odražavati izbornu volju Bošnjaka - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Dr. Ugljanin: Sastav Bošnjačkog nacionalnog vijeća će odražavati izbornu volju Bošnjaka

Dr. Ugljanin: Sastav Bošnjačkog nacionalnog vijeća će odražavati izbornu volju Bošnjaka

Dr. Ugljanin: Sastav Bošnjačkog nacionalnog vijeća će odražavati izbornu volju Bošnjaka

Danas je u beogradskom Medija Centru održan okrugli sto u organizaciji “Beogradskog centra za ljudska prava” i NVO “Urban In”. Tema okruglog stola bila je “Uspostavljanje konstruktivnog dijaloga između nacionalnih savjeta nacionalnih manjina, državnih organa i organizacija civilnog društva”.

U ime Bošnjačkog nacionalnog Vijeća na okruglom stolu učestvovao je Predsjednik Vijeća Dr. Sulejman Ugljanin, kao i Ahmedin Škrijelj, sekretar BNV-a. 

U svojoj izjavi medijima datoj nakon sastanka, Dr. Ugljanin je rekao da će na Drugoj redovnoj sjednici BNV-a biti izabrani funkcioneri Vijeća, a da će se izbor i postavljenja vršiti ravnopravno na osnovu rezultata koje su liste ostvarile na izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće održanih 26. oktobra.

Predsjednik Ugljanin je izrazio očekivanje da će sjednica BNV-a u petak biti izraz jedinstva Bošnjaka i da će Vijeće normalno raditi u naredne četiri godine, jer su u njemu intelektualci, školovani, pametni ljudi, svjesni svog nacionalnog identiteta i svojih obaveza.

- Moj je plan da sa obje liste imenujemo po dva potpredsjednika, od kojih će svaki imati različita zaduženja - rekao je Dr. Ugljanin i dodao da će svi biti ravnopravno zastupljeni, te da će svi zajednički raditi u interesu Bošnjaka.

Ugljanin je rekao da će i ostale funkcije u Vijeću biti ravnopravno raspodijeljene.

- Cilj je da se završi formiranje organa u skladu sa izbornom voljom građana. Neće biti nikakvih ucjena. Nema šanse za to i ja ne prihvatam nikakve ucjene i uslovljavanja, jer ovo nije partijska organizacija ovo je Bošnjačko naciolno vijeće - rekao je Ugljanin Tanjugu.

Dr. Ugljanin je najavio i da će BNV iznijeti jasan stav Vladi Srbije, Ministarstvu finansija i Kancelariji za ljudska i manjinska prava da se manjinama obezbjede odgovarajuća sredstva, kako bi Vijeće moglo da radi, jer postoji disproporcija između onoga što je u nadležnosti Vijeća i finasijskih mogućnosti.

Predsjednik BNV-a je kritikovao gradsku vlast u Novom Pazaru napomenuvši da zbog njihove neodgovorne politike, neljudskog i nehumanog odnosa, đaci osnovnih i srednjih škola nastavu pohađaju u hladnim učionicama.

- Država je pustila, čak i politički i finansijski pomaže neke političke garniture koje se iživljavaju nad Bošnjacima, bave se političkim zloupotrebama gradjana i svojih gradskih funkcija. Naše je da u najkraćem roku omogućimo da sva djeca prate nastavu u normalnim uslovima i nećemo prihvatiti nikakve izgovore - kazao je Ugljanin.

Izjavu predsjednika Ugljanina vam prenosimo u video prilogu:

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37