https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Svečana večera povodom završetka diplomatske misije ambasadora Alžira - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Svečana večera povodom završetka diplomatske misije ambasadora Alžira

Svečana večera povodom završetka diplomatske misije ambasadora Alžira

Predsjednik manjinskog poslaničkog kluba ”SDA Sandžaka-PDD” u Skupštini Srbije Dr. Sulejman Ugljanin organizovao je u “Klubu poslanika” u Beogradu, svečanu večeru u čast završetka diplomacke misije ambasadora Alžira u Srbiji, Nj.E. Gospodina Abdelkader Mesdoue.

Večeri je prisustvovao veliki broj ambasadora i visokih predstavnika ambasada, funkcioneri Bošnjačkog nacionalnog Vijeća , SDA Sandžaka i narodni poslanici.

Dr. Sulejman Ugljanin se zahvalio gostima što su se odazvali pozivu, a osvrnuvši se na dobru saradnju sa Ambasadom Alžira naglasio je dobre, prijateljske odnose i iskazano veliko razumijevanje za potrebe Bošnjaka i uopste svih građana Srbije.

On je podsjetio da je upravo sa ambasadorom Mesdouom u vrijeme ministarskog mandata urađeno dosta zajedničkih projekata, naglasivši da je "Gospodin Mesdoua, svojim iskustvom, velikim znanjem i spremnošću da podijeli dobra iskustva pomogao oko rješavanja mnogih pitanja, bilo u oblasti održivog razvoja nerazvijenih područja bilo u oblasti ljudskih i manjinskih prava, zato sam mu lično jako zahvalan" rekao je Dr. Ugljanin.

Ambasador Mesdoua je u svom obraćanju istakao važnost uspostavljanja dobrih odnosa u svim oblastima života, te da je bilo zadovoljstvo raditi na zajedničkim projektima sa Dr. Sulejmanom Ugljaninom "koji svojim visokim moralnim standardima, predanošću poslu, a prije svega mudrošću i istrajnošću, predstavlja dobar primjer čovjeka i političara sa kojim je privilegija sarađivati", kazao je on i dodao da je i sa timom iz Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja imao odličnu i profesionalnu saradnju.

Dr. Ugljanin i ambasador Mesdoua, razmijenjujući poklone, poželjeli su jedan drugom dobro zdravlje i puno uspjeha u daljem radu, sa posebnom željom da se započeta saradnja i prijateljstvo nastave.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP