https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Jedinstvo na zajedničkim ciljevima - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Jedinstvo na zajedničkim ciljevima

Jedinstvo na zajedničkim ciljevima

„Na izbore raspisane za nacionalne savete nacionalnih manjina koji su zakazani za 26.oktobar ove godine, za izbore za Bošnjačko nacionalno vijeće izlazi lista koja nosi naziv „Za Bošnjačko jedinstvo“. Nosilac ove liste je Dr Sulejman Ugljanin – osnivač i  prvi izabrani predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća“, izjavio je na današnjoj Press konferenciji portparol SDA Sandžaka Edin Gudžević.

Bošnjačko nacionalno vijeće osnovano je 11.maja 1991.godine, kada su grb i zastava Bošnjaka utvrđeni kao nacionalni simboli Bošnjaka na ovim prostorima.

Gudžević je istakao ciljeve liste „Za Bošnjačko jedinstvo“.

Ciljevi ove liste su:

-Zaštita, ostvarivanje i unapređenje individualnih i kolektivnih prava Bošnjaka;

-Ostvarivanje i unapređenje prava Bošnjaka na samoupravu u oblasti obrazovanja, službene upotrebe jezika i pisma, informisanja i kulture;

-Ostvarivanje prava Bošnjaka na djelotvorno učešće u javnom životu;

-Briga o porodici, unapređenju bošnjačkog identiteta i tradicionalnih vrijednosti u porodičnom i javnom životu i zaštita javnog morala;

-Izgradnja bošnjačkih nacionalnih institucija;

Za ostvarivanje ovih ciljeva nosilac liste će tražiti podršku od svih institucija i organizacija koje se ozbiljno bave pitanjem Bošnjaka i tražiti da predlože određeni broj kandidata.

Portparol je naglasio da će svi kandidati za Bošnjačko nacionalno vijeće morati da se izjasne o osnovnim pitanjima koja su od suštinskog značaja za sve Bošnjake i čine osnov bošnjačkog jedinstva.

Lista „ZA BOŠNJAČKO JEDINSTVO“ poziva sve Bošnjake da se upišu u Poseban birački spisak i na taj način steknu pravo da biraju svoje predstavnike za Bošnjačko nacionalno vijeće. Svu neophodnu logistiku i pomoć u vezi upisa svim zainteresovanima će pružiti SDA Sandžaka. 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37