https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Stavovi Stranke - članci - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Stavovi Stranke

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Ugljanin:Tražimo program rješavanja manjinskih pitanja

“Država nije ništa uradila na rešavanju manjinskih pitanja i umesto toga najviši državni funkcioneri premijer Vučić, ministri Dačić i Stefanović šalju arogatne izjave koje se direktno odnose na Bošnjake u Srbiji”, izjavio je danas u Skupštini Srbije Dr Sulejman Ugljanin, predsjednik SDA Sandžaka i šef poslaničke grupe manjina “SDA Sandžaka-PDD”.

Detaljnije
Izabrano novo rukovodstvo SDA Sandžaka

U nedjelju, 20. oktobra, u Centrali Stranke u Novom Pazaru, održane su konstitutivne sjednice novih saziva Glavnog odbora, Nadzornog odbora i Suda časti SDA Sandžaka. Sjednicom Glavnog odbora je predsjedavao predsjednik Stranke demokratske akcije Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin koji je ovom prilikom svim novoizabranim članovima organa Stranke uručio rješenja o izboru i poželio im puno sreće i uspjeha u radu. Rješenje o izboru za predsjednika SDA Sandžaka, predsjedniku Stranke dr. Sulejmanu Ugljaninu uručio je predsjedavajući Izborne skupštine SDA Sandžaka Fuad Baćićanin. Na prijedlog predsjednika SDA Sandžaka Glavni odbor je za zamjenika predsjednika Stranke jednoglasno izabrao Šemsudina Kučevića, diplomiranog politikologa, a za novog generalnog sekretara Stranke Vasviju Gusinac, profesoricu engleskog jezika i književnosti. Glavni odbor je na prijedlog predsjednika Stranke jednoglasno izabrao pet novih potpredsjednika SDA Sandžaka.  U naredne četiri godine funkcije potpredsjednika SDA Sandžaka će obavljati: Fuad Baćićanin, potpredsjednik Stranke zadužen za kulturu, Enis Imamović, potpredsjednik zadužen za politiku, Bajro Gegić, potpredsjednik zadužen za nauku, Senad Mahmutović, potpredsjednik zadužen za privredu i dr. Muniba Bihorac, potpredsjednica Stranke zadužena za sigurnost. Glavni odbor je na konstitutivnoj sjednici izabrao i Komisiju za upravljanje ljudskim resursima na čijem čelu će biti Saima Brunčević, kao i Izbornu komisiju kojom će rukovoditi Enis Imamović. Na konstitutivnoj sjednici Nadzorni odbor SDA Sandžaka je za svog predsjednika izabrao Harisa Gegića, diplomiranog ekonomistu iz Novog Pazara, dok je Sud časti na svojoj konstitutivnoj sjednici povjerenje da rukovodi ovim organom dao Mithatu Šabanoviću, diplomiranom pravniku iz Novog Pazara.

Detaljnije
Čestitka Predsjednika Ugljanina povodom Kurban bajrama

Povodom nastupajućeg Kurban bajrama upućujem iskrene čestitke Bošnjacima u Sandžaku, dijaspori i svim vjernicima koji obilježavaju ovaj blagdan.

Detaljnije
Predsjednik Ugljanin za Tanjug: Prvi korak ka jedinstvu Bošnjaka

"Prvi korak je učinjen i sada svako sa svakim razgovara u pozitivnom tonu. Lično nisam pokretao pitanje jedinstvene islamske zajednice, ali i to je bila tema jer svaka institucija nameće svoje teme", rekao je Ugljanin.

Detaljnije
Proglašena lista „Za Bošnjačko jedinstvo - dr. Sulejman Ugljanin

Lista čiji je nosilac Dr Sulejman Ugljanin  je RIK-u predala izbornu listu od 35 kandidata, koju je svojim potpisom podržalo preko 2.000 birača.

Detaljnije
Potpisan sporazum o fer i korektnoj predizbornoj kampanji

“Postizanjem jedinstva Bošnjaka Srbija bi uklonila jednu od prepreka na putu ka EU, a među njima su i pitanje Bošnjaka, kao i Sandžaka”, istakao je Dr Ugljanin.

Detaljnije
Izjava Dr. Ugljanina za TV B92

Nosilac liste "Za Bošnjačko Jedinstvo - Dr. Sulejman Ugljanin" je u svojoj izjavi nacionalnoj televiziji B92 izrazio svoja očekivanja od predstojećih izbora za Bošnjačko nacionalno vijeće koji će se održati 26. oktobra 2014. godine.

Detaljnije
Čestika povodom ubjedljive pobjede SDA u Bosni i Hercegovini

"Veliki uspjeh Stranke demokratske akcije na ovim izborima u Bosni i Hercegovini je siguran pokazatelj da je jedino SDA dostojna i sposobna da štiti i zastupa bošnjačke nacionalne interese. Ovakvi izborni uspjesi su samo dokaz realne i mudre politike."

Detaljnije
Radni sastanak liste “Za Bošnjačko jedinstvo“

Predsjednik SDA Sandžaka i Nosilac liste „Za Bošnjačko jedinstvo“ Dr Sulejman Ugljanin održao je radni sastanak sa kandidatima za vijećnike za izbore za Bošnjačko nacionalno vijeće koji će se održati 26.oktobra.

Detaljnije
Izbori da proteknu u duhu bošnjačkog jedinstva

„Želim da izbori proteknu u duhu bošnjačkog jedinstva i kao rezultat toga očekujem izbor jedinstvenog Bošnjačkog nacionalnog vijeća koje će odražavati izbornu volju Bošnjaka koju ćemo svi poštovati. Zato je veoma bitno da se budući saziv BNV-a konstituiše u najkraćem mogućem roku “, naglasio je Dr Ugljanin.

Detaljnije
Slike makova turskog umjetnika u Beogradu

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Srbije, dr Sulejman Ugljanin, zadužen za održivi razvoj nedovoljno nerazvijenih područja i ko-predsedavajući Mješovitog komiteta za ekonomsku saradnju između Srbije i Turske, otvorio je sinoć u galeriji Nju Moment izložbu poznatog turskog slikara Hikmeta Četinkaja. „Koliku vrijednost imaju platna gospodina Četinkaja pokazuje to što su njegova djela na stalnoj postavci u Ratnom muzeju Kanade u Otavi, u muzeju Oskara Kokoške u Beču i što krase zidove u kabinetima predsjednika parlamenta u Ontariju i gradonačelnika Toronta, kao poklon turskog naroda,“ rekao je ministar Ugljanin. Naziv prve Četinkajeve izložbe u Beogradu  je „Inspiracija iz Anadolije“ i svoje impresije iz tog dijela Turske, slikar je predstavio platnima sa svojim omiljenim motivom – cvijetom maka.  Turski ambasador u Srbiji Nj.E. gospodin Mehmet Kemal Bozaj je rekao da je ova izložba „još jedan vid povezanosti naša dva naroda na svim nivoima“. Gospodin Četinkaj je rekao da se 37 godina bavi slikarstvom,  a da već dugo cvijet maka koristi kao motiv. „Generalno značenje maka je sjećati se, ne zaboravljati, voljeti i gledati s ljubavlju“, dodao je poznati slikar.    

Detaljnije
Najava događaja: Ugljanin otvara Novosadski sajam InvestExpo

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Srbije, zadužen za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, dr Sulejman Ugljanin, otvoriće sutra u Novom Sadu u 11h Međunarodni sajam InvestExpo i Dane energetike. Sajam je osmi po redu i ove godine će okupiti više od 60 učesnika, među kojima je 50 lokalnih samouprava iz zemlje i regiona, od kojih i 24 najnerazvijenije opštine u Srbiji u nadležnosti ministra Ugljanina. Cilj InvestExpo i Dana energetike je promocija investicionih projekata koji treba da privuku domaće i strane ulagače i time ubrzaju privredni razvoj u lokalnim sredinama.           

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37