https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Lična satisfakcija zbog početka pregovora oko ulaska Srbije u EU - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Lična satisfakcija zbog početka pregovora oko ulaska Srbije u EU

Lična satisfakcija zbog početka pregovora oko ulaska Srbije u EU

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar bez porfelja zadužen za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, dr Sulejman Ugljanin, povodom određivanja datuma za početak pregovora članstva Srbije u Evropsku uniju, čestitao je premijeru Srbije, vicepremijeru, pregovaračkom timu i svim članovima Vlade, na početku ostvarivanja generacijskog sna. Ministar Ugljanin je naglasio da oseća i ličnu satisfakciju zbog ovog istorijskog rezultata, jer se kao lider Stranke Demokratske Akcije Sandžaka, već više od dvije decenije zalaže za iste ciljeve.

-Ovom prilikom želim da čestitam na historijskom rezultatu Vlade. Dobijanje datuma za početak pregovora ulaska Srbije u Evropsku uniju predstavlja veliki korak za bolju budućnost naše zemlje. Povodom ovog važnog događaja, želim da kažem da osećam i ličnu satisfakciju, jer se kao ministar u Vladi Srbije zadužen za održivi razvoj nerazvijenih područja, i kao legitimi i legalni predstavnik Bošnjaka u Srbiji konkretnim delima zalažem da Srbija postane ravnopravna članica EU. Izražavam nadu da će ulaskom Srbije u EU svi građani naše zemlje osjetiti blagostanje, a da će se između ostalog poboljšati položaj Bošnjaka i svih manjina u našoj zemlji, kao i odnos državnih organa prema njima – izjavio je ministar Ugljanin.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP