https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Jedinstvo Bošnjaka gradimo sa narodom - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Jedinstvo Bošnjaka gradimo sa narodom

Jedinstvo Bošnjaka gradimo sa narodom

Na današnjoj press konferenciji SDA Sandžaka, javnosti se obratio Predsjednik stranke Dr Sulejman Ugljanin.

Predsjednik Ugljanin je naglasio da je SDA Sandžaka kao prepoznatljiva i autentična politička stranka pokušala da ujedini sve bošnjačke lidere u Sandžaku i time spriječi rasipanje bošnjačkih glasova i da lideri tih stranaka su našli svoj lični interes na listama velikih političkih stranaka.

Predsjednik Ugljanin je potvrdio da SDA Sandžaka izlazi samostalno na izbore, jer drugi sandžački politički lideri nisu podržali incijativu o zajedničkom izlasku, te da će SDA Sandžaka nastaviti da radi na ujedinjenju Bošnjaka kako bi na kraju dobili svoj poslanički klub od najmanje pet poslanika.

„Za protekla četiri dana u Sandžaku je prikupljeno blizu 12.000 potpisa i ako nastavimo ovako imaćemo oko 60.000 i izbori su završeni“, istakao je Dr Ugljanin, dodavši da u Sandžaku vlada veliko raspoloženje i da se vidi snaga koja teži ujedinjenju i jednoj izbornoj listi.

Predsjednik Ugljanin je istakao da je došlo vrijeme da Bošnjaci dobiju svoj poslanički klub u Skupštini Srbije.On je takođe rekao da SDA Sandžaka ima podršku određenih manjina  i da će njihovi predstavnici biti na izbornoj listi SDA Sandžaka.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP