Učitavanje sajta

Stavovi Stranke

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Ministar Ugljanin otvorio Sajam InvestExpo

„Ovakve manifestacije su najbolji način da se sretnu i započnu saradnju i oni koji nešto traže i oni koji nešto nude“, rekao je predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Srbije zadužen za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, dr Sulejman Ugljanin, otvarajući 8. Novosadski sajam investicija InvestExpo i Dane energetike. „Posebno mi je drago da se među 50 lokalnih samouprava koje se ovde predstavljaju nalaze i 24 najnerazvijenije opštine od 46 koliko ih ima u Srbiji i za koje sam ja zadužen ispred Vlade“ , rekao je ministar Ugljanin. On je dodao da su „te opštine skriveno blago i ovakve prilike su izvanredne da ga otkrijemo potencijalnim ulagačima.“ Prije obraćanja ministru Ugljaninu uručena je  Zlatna plaketa Novosadskog sajma povodom 90 godina postojanja. Među izlagačima su i zemlje regiona i šire kao što su Hrvatska, Republika Srpska, Rumunija i Mađarska.

Detaljnije
Ministru Ugljaninu priznanje za odlične rezultate

Ministru u Vladi Srbije i predsjedniku SDA Sandžaka dr Sulejmanu Ugljaninu je juče, prilikom otvaranja Sajma “InvestExpo” uručena Zlatna plaketa Novosadskog sajma zbog rezultata koje je postigao u cilju održivog razvoja nedovoljno razvijenih područja. Većina štampanih i elektronskih medija u zemlji  je istakla  da je ova zlatna plaketa, koja je dodijeljena ministru Ugljaninu, potvrda njegovog rada i Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, koja je postigla odlične rezultate u prethodnom periodu. Otvaranjem ovog prestižnog Sajma, dr Ugljaninu je odato priznanje  da  je postao simbol održivog razvoja i investicija u nedovoljno razvijena područja. “Okupljanje na jednom mestu onih koji nešto nude i onih kojima nešto treba je osnovna delatnost sajmova, a i to je najbolji put ka održivom razvoju Republike Srbije. To je posebno važno za 24. opštine iz nedovoljno razvijenih područja koje na ovoj priredbi predstavljaju pravo blago za investitore” – istakao je Predsjednik SDA Sandžaka. Inače, Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, kojom rukovodi Ministar Ugljanin bavi se razvojem nerazvijenih opština, kojih u Srbiji ima 46 i u kojima živi oko milion stanovnika. Kancelarija pruža pomoć u izradi projektne dokumentacije, predstavljanju potencijala nerazvijenih, ali i realizuje brojne aktivnosti koje za cilj imaju pomoć u razvoju ovih opština. Posebno važno je napomenuti da je Ministar Ugljanin, u poslednjem periodu, jedan od bolje ocenjenih ministara, a takođe i da rad njegove Kancelarije više nije pod medijskom blokadom, što je umnogome doprinelo afirmaciji postignutih rezultata i priznanja za predan rad.   

Detaljnije
Stav o četnicima izborne liste "Za bošnjačko jedinstvo"

Prenosimo stav izborne liste "Za bošnjačko jedinstvo" o četnicima i njihovoj najavi o šetnji kroz Novi Pazar...

Detaljnije
Intervju Dr. Ugljanina za Sandžak televiziju

Prikazujemo Vam intervju koji je nosilac liste "Za bošnjačko jedinstvo - dr Sulejman Ugljanin" u srijedu 22.10.2014.godine dao za televiziju Sandžak.

Detaljnije
Gostovanje Predsjednika Ugljanina na Happy TV, 27.10.2014.

Nosilac liste "Za Bošnjačko Jedinstvo - Dr. Sulejman Ugljanin" bio je gost u centralnom dnevniku televizije Happy, u ponedjeljak 27.10.2014. godine.

Detaljnije
Potpisan sporazum o saradnji

Danas su u Novom Pazaru predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Srbije zadužen za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, dr Sulejman Ugljanin i rektor novopazarskog Državnog univerziteta, profesor Miladin Kostić, potpisali Sporazum o dugoročnoj poslovnoj saradnji. „Državni univerzitet jeste centralna institucija i generator budućeg ekonomskog razvoja ove naše nerazvijene regije i zemlje u cjelini“, reako je ministar. On je dodao da je cilj sporazuma „da nađemo najbolji mogući način da Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja kroz svoje fondove, kroz fondove Vlade, drugih ministarstava i Međunarodne fondove pomogne u stvaranju što boljeg kvaliteta nastave za studente Državnog univerziteta u Novom Pazaru“, i poručio: „Pronaćićemo način da, na osnovu preporuke rektora, najbolje studente podstičemo da budu još bolji.“ Profesor Kostić je rekao da mu je „izuzetno drago što je ministar izdejstvovao i našao mogućnosti da ispred Vlade Republike Srbije sa Državnim univerzitetom potpiše sporazum koji nije samo deklarativnog karaktera.“ Predmet sporazuma je dugoročna poslovna saradnja između Kancelarije i Državnog univerziteta u cilju potpunijeg korišćenja razvojnih i istraživačkih kapaciteta obe institucije. Zajednički interes obe strane je u pripremi dokumenata za realizaciju razvojnih projekata, promociji i unapređenju borbe protiv siromaštva u nedovoljno razvijenim područjima i stvaranje uslova za stručnu praksu studenata.

Detaljnije
Izjava ministra Ugljanina: Doprinos ostvarivanju prava Bošnjaka

“Usvajanjem Izveštaja sa predlogom mera za ostvarivanje prava Bošnjaka na obrazovanje na maternjem jeziku, Vlada Srbije poslala je jasnu poruku svim svojim građanima, a posebno Bošnjacima, da će obezbediti njihovo socijalno uključivanje posebno u oblasti obrazovanja, u skladu sa Ustavom, Zakonom o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, drugim zakonima u oblasti obrazovanja, kao i međunarodno prihvaćenim standardima,” izjavio je ministar dr Sulejman Ugljanin zadužen za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja. Povodom usvajanja Izveštaja koji se dodnosi na celu teritoriju Srbije, ministar Ugljanin je dodao da “ovim dokumentom Vlada Srbije otklanja sve nedoumice u pogledu ostvarivanja prava Bošnjaka na obrazovno-vaspitni rad na njihovom maternjem bosanskom jeziku na čitavom području naše zemlje.” “Ovakve odluke Vlade Srbije vraćaju  poverenje Bošnjaka u državu i njene institucije i ispunjavaju evropske standarde u ostvrarivanju prava manjina”, izjavio je ministar Ugljanin, na čiju inicijativu je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i predložilo Vladi usvajanje Izveštaja.

Detaljnije
Mediji na doručku sa ministrom Ugljaninom

Urednici i novinari petnaest najuticajnijih medija u Srbiji bili su danas na radnom doručku sa predsjednikom SDA Sandžaka i ministrom u Vladi Srbije zaduženim za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, dr Sulejmanom Ugljaninom, na kojem je razgovarano o medijskom praćenju života u najsiromašnijim opštinama u zemlji. Ministar Ugljanin je apelovao na elektronske i štampane medije da više prostora posvete ljudima koji žive u 46 opština sa izuzetno niskim životnim standardom. On je medije upoznao sa aktivnostima Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja a zainteresovanost urednici i novinari su pokazali da ubuduće više pažnje posvete radu ove vladine Kancelarije. 

Detaljnije
Ministar Ugljanin održao čas za studente

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Srbije, dr Sulejman Ugljanin je juče  održao čas za studente Državnog univerziteta u birou Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja,u Novom Pazaru. U svom govoru ministar je između ostalog istakao da je ekonomski razvoj potreba svakog društva, posebno razvoj industrije, a da je neophodno uspostaviti ravnotežu kako on ne bi ugrozio životnu sredinu i kvalitet života. Poseban akcenat je stavio na multidisciplinarnost, ulogu univerziteta i cjelokupnog procesa obrazovanja, koji su važan faktor održivog razvoja. Predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Srbije, dr Sulejman Ugljanin  je posebno istakao: “Naš je cilj da stvorimo stimulativni ambijent za investiranje, da zaposlimo mlade ljude da žive od svog rada a ne od pomoći, da od primaoca socijalne pomoći dobijemo poreske obveznike i tako postignemo održivi razvoj, da vratimo život u nerazvijena područja”. Ministar je takođe upoznao studente sa radom Kancelarije za održivi razvoj, raspoloživim budžetom  i  nerazvijenim opštinama u Republici Srbiji. Studentima je prikazan i film “Druga strana Srbije”,  kojim  su prezentovani potencijali nerazvijenih opština u Republici Srbiji. Času je prisustvovao veliki broj studenta smjera Zaštita životne sredine sa više studijskih grupa Državnog univerziteta kao i njihov profesor dr. Rade Biočanin

Detaljnije
Manjine nisu zastupljene u institucijama sistema

Na skupštinskom zasijedanju o izmenama zakona o sudijama i javnom tužilaštvu, kao i raspravu o izmenama zakona o legalizaciji, govorio je predsjednik poslaničke grupe manjina “SDA Sandžaka-PDD” Dr Sulejman Ugljanin.

Detaljnije
Ministarstvo da zakaže konstitutivnu sjednicu Vijeća u najkraćem roku

Dr Ugljanin je  pozvao Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave da u najkraćem roku zakaže konstitutivnu sjednicu novog saziva Bošnjačkog nacionalnog vijeća, čime će Bošnjaci nakon četiri godine dobiti legalno i legitimno vijeće.

Detaljnije
Izetbegović uputio čestitku listi „Za bošnjačko jedinstvo“

Sretan sam da je pobjedila ideja bošnjačkog jedinstva i što će novi saziv Bošnjačkog nacionanog vijeća imati legitimitet  u nastojanju da se poboljša položaj našeg naroda u Republici Srbiji.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP