https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Ministar dr Sulejman Ugljanin sastao se sa predstavnicima Nove Varoši, Tutina i Sjenice - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Ministar dr Sulejman Ugljanin sastao se sa predstavnicima Nove Varoši, Tutina i Sjenice

Ministar dr Sulejman Ugljanin sastao se sa predstavnicima Nove Varoši, Tutina i Sjenice

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Srbije zadužen za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, dr Sulejman Ugljanin sastao se danas u zgradi opštine Sjenica sa predstavnicima opština Nova Varoš, Tutin i Sjenica. Tom prilikom predstavnici tri nerazvijene opštine u Srbiji, predočili su ministru Ugljaninu, svakodnevne probleme i teškoće sa kojima se žitelji ovih opština, susreću, naročito u zimskom periodu.

Ministar Ugljanin je saslušao predstavnike opština i rekao da će na sjednici Vlade inicirati donošenje zakona, koji bi dugoročno riješio problem ovih nerazvijenih opština, naročito u Sjenici gdje su zbog niskih temperatura, izrazito otežani uslovi za život.

- Smatram da je neophodno da Vlada što hitnije obezbjedi kratkoročnu finansijsku pomoć opštinama Nova Varoš, Tutin i Sjenica, jer su ove opštine u poslednjih mjesec dana, zbog niskih temperatura iz budžetskih rezervi, finansirale povećanu potrebu ogrevnih energenata za vrtiće i škole. Mi ne smemo da dozvolimo da građani ovih opština, a naročito djeca u školama, obdaništima i drugim javnim ustanovama, strahuju, da li će imati dovoljno ogreva tokom zime.

- Mimo ovih kratkoročnih, neophodno je da se Vladi dostavi prijedlog zakona, kojim bi se predvidelo odvajanje dodatnih sredstva iz državnog budžeta u cilju dugoročnog riješavanja problema ovih opština – rekao je dr Sulejman Ugljanin

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37