Učitavanje sajta

Vijesti

Svečano otvaranje Laboratorije za ispitivanje zemlje, vode i hrane u Novom Pazaru

Svečano otvaranje Laboratorije za ispitivanje zemlje, vode i hrane u Novom Pazaru

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar bez portfelja zadužen za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja Srbije, dr. Sulejman Ugljanin danas je svečano u Novom Pazaru otvorio Laboratoriju za ispitivanje zemlje, vode i hrane.

Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, kao dio Vlade Srbije, izdvojila je 120 hiljada eura za opremanje Laboratorije u Novom Pazaru.  Sporazum koji je prošle godine potpisao ministar u Vladi Republike Srbije dr. Sulejman Ugljanin sa rektorom Državnog Univerziteta u Novom Pazaru o nabavci savremene opreme za Laboratoriju za ispitivanje zemlje, vode i hrane je uspješno realizovan.

Poštovani rektore Kostiću,
dragi studenti i ostali gosti,

- Sporazum koji sam potpisao sa Državnim Univerzitetom Novi Pazar o nabavci opreme za Laboratoriju za ispitivanje zemlje, vode i hrane, danas je, evo, uspješno realizovan. Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, kao dio Vlade Srbije, izdvojila je 120 hiljada eura za opremanje Laboratorije.

Siguran sam da je taj novac dobro uložen, posebno zato što će Laboratorija služiti i kao nastavna baza za studente da svoja teoretska znanja provere i u praksi – rekao je ministar dr. Sulejman Ugljanin na svečanom otvaranju Laboratorije u Novom Pazaru.

-  Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam u prilici da sarađujem sa ministrom Ugljaninom koji je dokazani prijatelj Državnog Univerziteta u Novom Pazaru od njegovog osnivanja i koji uvijek u ovim teškim vremenima, pronađe mogućnost da pomogne stvaranju kvalitetnih uslova za obrazovanje studenata Državnog Univerziteta u Novom Pazaru  - tom prilikom istakao je prof. dr Miladin Kostić, rektor Državnog Univerziteta u Novom Pazaru.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP