Učitavanje sajta

Vijesti

Vlada da trajno riješi problem nerazvijenih opština u zimskom periodu

Vlada da trajno riješi problem nerazvijenih opština u zimskom periodu

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi zadužen za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja dr Sulejman Ugljanin, kao što je i obećao, prilikom nedavnog susreta sa predstavnicima opština Sjenica, Tutin i Nova Varoš, obavjestio je Vladu o svakodnevnim problemima i teškoćama sa kojima se susreću žitelji ovih opština, naročito u zimskom periodu.

Na sjednici Vlade, Ugljanin je istakao da su ove opštine, zbog niskih temperatura, koje su se u poslednjih mjesec dana u proseku kretale od -8 do -25 stepeni, bile prinuđene da iz budžetskih rezervi, finansiraju povećanu potrebu ogrevnih energenata za vrtiće, škole i druge institucije. Ministar je dodao, da su i privatna domaćinstva, usled velikog mraza, prilično potrošila svoje energetske zalihe, pa su se zbog straha od hladnoće i smrzavanja, već obratile svojim opštinama za pomoć.

Uzimajući u obzir ove probleme, kao i one vezane za otežano održavanje i čišćenje puteva od snijega i leda, ministar Ugljanin je članove Vlade obavjestio, da su predstavnici opština Sjenica, Tutin i Nova Varoš upitili zahtjev u kojima traže sredstva iz budžetskih rezervi za trenutno rješavanje krizne situacije u njihovim opštinama. Mimo toga, na sjednici Vlade, ministar zadužen za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja je inicirao prijedlog donošenja sistemskog zakona, koji bi izdvajanjem dodatnih sredstava iz državnog budžeta, dugoročno rješio probleme i olakšao život ljudi, koji žive u nerazvijenim opštinama, smeštenih iznad 1000 metara nadmorskle visine.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP