Učitavanje sajta

Vijesti

Dani Sandžaka i Homolja u Beogradu

Dani Sandžaka i Homolja u Beogradu

Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja kojom rukovodi dr. Sulejman Ugljanin, juče je organizirala na platou ispred Doma sindikata manifestaciju pod nazivom “Upoznaj ljepote Sandžaka i Homolja da bi još više zavoleo drugu stranu Srbije”. Program je vodio Srđan Predojević, a okupljene goste je pozdravio ministar Ugljanin.

Tom prilikom on je izjavio da je ova manifestacija samo prva u nizu onih koje Kancelarija za održivi razvoj planira da organizira u velikim gradovima Srbije, kako bi na što vjerniji način upoznala građane naše zemlje sa ljepotama i zdravim proizvodima koji se proizvode u ovim oblastima.

U oficijelnom dijelu, poslije obraćanja ministra Ugljanina, zvanice su imale priliku da uživaju u igrama KUD-a “Gajret” iz Sjenice, recitacijama Dina Mulamuratovića, zatim u pjesmi Almine Gašanin koju je na harmonici pratio Adis Nalović, kao i u nastupu ženskog udruženja “Georgina”. Na samom događaju posjetioci su mogli da probaju i da osjete neodoljivi ukus mantija, homoljskog meda, novopazarskog ćevapa, sjeničkog sira, pršute, sudžuka i drugih poslastica.

Na svečanom otvaranju ovog događaja prisustvovale su brojne poznate ličnosti iz svijeta diplomatije, politike i zabavnog života.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP