Učitavanje sajta

Vijesti

Ugljanin: "Hoćemo da Srbija bude slobodna, a ne da se građani plaše izlaska na izbore"

Ugljanin: "Hoćemo da Srbija bude slobodna, a ne da se građani plaše izlaska na izbore"

Izjava predsjednika Ugljanina data agenciji Tanjug.

Predsednik SDA Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin očekuje poziv SNS u vladu s obzirom na, kako kaže, dobre izborne rezultate.

U izjavi datoj Tanjugu predsjednik Ugljanin je rekao da "kao čovek i političar" nema ništa protiv Ljajića, ali ipak ostaje pri stavu da lider SDPS "treba da se obračuna sa ljudima koji su počinili zločine u njegovo ime".

"Da bismo imali pravnu sigurnost, moramo da rasvetlimo političko nasilje i politička ubistva, sva nerasvetljena ubistva u zemlji, a posebno u Sandzaku", rekao je Ugljanin i naglasio da političari moraju strogo da vode računa šta drugi ljudi rade u njihovo ime.

Povodom Ljajićeve izjave da ne želi sa njim u vladu, Ugljanin kaže da je za to "čuo od drugih".

Tvrdi da se u ovom trenutku bavi konkretnim stvarima i da je ključ političkog rada njegove stranke pravna sigurnost i evropska budućnost.

"Ono što Aleksandar Vučić radi u čitavoj Srbiji - vraća ljudima poverenje u državu i pravnu sigurnost - treba da se uradi i u Sandžaku i ja očekujem i Ljajićevu podršku za to", rekao je Ugljanin.

On je ponovio da sud treba da radi svoj posao i dodao da i SDA Sandžaka, u cilju vraćanja poverenja građana tog dela Srbije u državu, pokušava da radi svoj.

Ugljanin je naveo i da je i na izborima 16. marta u Sandžaku bilo zastrašivanja i pretnji koje su rezultirale odnošenjem kutija sa biračkog mesta u Muru, navodeći da su to uradile "Ljajićeve pristalice u ime Aleksandra Vučića".

"Mi smo dali do znanja da to nije dobro i mislim da ćemo naći način da se to zaustavi. Ne može niko više da zavodi teror i strahovladu u Sandžaku ni u čije ime, hoćemo da Srbija bude slobodna, a ne da se građani plaše izlaska na izbore", rekao je Ugljanin.

Izvor: Tanjug

 

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP