https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 „Verujem da će istina izaći na videlo“ - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

„Verujem da će istina izaći na videlo“

„Verujem da će istina izaći na videlo“

Lider SDA Sandžaka i ministar zadužen za održivi razvoj nerazvijenih područja dr. Sulejman Ugljanin, kaže da je zadovoljan, što će pravda konačno biti zadovoljena i što će se kroz krivični postupak utvrditi pravi krivci nemilih događaja, političkih motivisanih ubistava i drugih zločina u Sandžaku. 

Veoma sam zadovoljan što se javnost konačno zainteresovala za ovaj slučaj o kome sam punih pet godina pričao na sjednicama Vlade, sa najvišim državnim rukovodstvom i zbog koga smo u Novom Pazaru održali niz mirnih protesta. SDA Sandžaka ima ključne dokaze o ovom događaju kao i izjave saučesnika i svedoka koji su javno izrazili spremnost da o svemu ovome svedoče pred sudom. Zbog jakih dokaza SDA Sandžaka je hrabro izašla u javnost sa imenima i prezimenima počinioca. Skupština stranke je 16. februara donijela odluku da se pokrene ovaj postupak pred nadlježnim državnim organima. 

Mislim da je ovo pravi momenat za rješavanje ovog zločina, jer je vicepremijer Aleksandar Vučić ozbiljno krenuo da se obračunava sa svima onima koji su radili i bavili se kriminalnim radnjama. On je dokazao da ga interesuje samo pravda, bez obzira da li se radi o članovima njegove stranke, koalicionim partnerima ili članovima opozicije. Iskreno verujem da će se tako odnositi i prema ovom postupku. U nekoliko navrata smo se za pomoć oko ovog slučaja obraćali ministrarstvu pravde, pokrenute su i neke krivične prijave protiv okrivljenih, ali oni nisu procesuirani na pravi način. SDA Sandžaka je spremna da pruži svu neophodnu dokumentaciju i pomoć oko rješavanja ovih zločina u Sandžaku. 

Napominjemo i vjerujemo, da je pravda spora, ali ipak dostižna. 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37