Učitavanje sajta

Vijesti

Ministar Ugljanin sastao se sa novim ambasadorima u Srbiji

Ministar Ugljanin sastao se sa novim ambasadorima u Srbiji

Ministar Ugljanin sastao se sa novim ambasadorima u Srbiji

Ministar u Vladi Srbije i lider SDA Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin imao je danas u svom kabinetu odvojene sastanke sa novim ambasadorom Švajcarske Konfederacije Žan-Danijelom Ruhom, ambasadorom Austrije, dr. Johanesom Ajgnerom i otpravnikom poslova Libiije, gospodinom Tadžurijem.

Na sastancima ministar Ugljanin je predstavio sagovornicima 46 nedovoljno razvijenih opština koje se nalaze u resoru Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja i istakao pogodnosti za ulaganja u te opštine.

Švajcarski ambasador je naglasio da je Švajcarska i ranije, kao i sada aktivna u podršci Srbiji, kao izrazitio multikulturnoj i multinacionalnoj zemlji. Postoje različiti programi podrške, koji Švajcarska sprovodi preko švajcarske Agencije za razvoj i saradnju. Ministar Ugljanin se zahvalio na razumevanju i podršci i istakao da je zahvaljujući švajcarskim razvojnim programima, mnogo parktičnih projekata realizovano.

Na sastanku sa ambasadorom Austrije, ministar Ugljanin je naglasio da Austrija ima veliko iskustvo i da je nearzvijenim opštinama pre svega  potrebno da pomogne svojim znanjem i tako što će motivisati austrijske firme da ulažu u nerazvijena područja i da zaposle ljude.  Ambasador Ajgner je želeo da se bliže upozna o ekonomskoj situaciji u nerazvijenim područjima, koje vodi ministar Ugljanin. Tom prilikom je rekao da su svi austrijski programi podrške za sve zemlje Zapadnog Balkana istekli. ali da će kroz proces približavanja EU, Srbija  dobiti pomoć kroz fondove podrške.

Prilikom sastanka ministra Ugljanina i gospodina Tadžurija, otpravnika poslova Libije zaključeno je da je potrebno intenziviranje saradnje na ekonomskom polju. U srdačnom razgovoru, sagovornici su konstatovali da postoje dobri tradicionalni odnosi između dve zemlje, ali i naglasili da postoji prostor da se podignu na viši nivo u svim oblastima saradnje.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP