https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Predsjednik Ugljanin dodelio ključeve 11 kuća bošnjacima Sjeverina - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Predsjednik Ugljanin dodelio ključeve 11 kuća bošnjacima Sjeverina

Predsjednik Ugljanin dodelio ključeve 11 kuća bošnjacima Sjeverina

Predsjednik Ugljanin dodelio ključeve 11 kuća bošnjacima Sjeverina

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Srbije dr. Sulejman Ugljanin koji rukovodi Kancelarijom za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, juče je u selu Živinice u opštini Priboj svečano uručio ključeve za 11 novoizgrađenih kuća izbeglim i raseljenim Bošnjacima iz ovog karaj u periodu od 1991. do 1999. godine.

Na inicijativu ministra dr. Sulejmana Ugljanina Vlada Republike Srbije je 29. marta ove godine usvojila Program za povratak izbeglih i raseljnih Bošnjaka iz Opštine Priboj u periodu 1991-1999. godine. "Usvajanjem i realizacijom ovog Programa, Republika Srbija šalje jasnu poruku svojim građanima da se više nikada neće dogoditi proterivanje, iseljavanje zbog straha ili pretnji po život, kako je bilo kada je došlo do iseljavanja Bošnjaka iz opštine Priboj u poslednjoj deceniji prošlog veka", istakao je Ugljanin prilikom uručenja ključeva novih kuća i dodao „zajedno radimo na vraćanju poverenja ovim Bošnjacima u državu Srbiju. Da ima nade za bolji život“.

Zamenica predsednika opštine Priboj, Vesna Jugović naglasila je da je značaj ovog projekta u povratku Bošnjaka i nastavku složnog života svih nacionalnosti na ovom području. "Želja svih nas je da se taj zajednički život nastavi i da više nikada ne bude sukoba", rekla je Jugovićeva.

Program će se realizovati u naredne četiri godine, a za njegovu prvu fazu u 2012. godini je izdvojeno 80 miliona dinara za izgradnju 11 kuća, odnosno odgovarajuće naknade 21 porodici koje su samostalno izgradile domove, kao 30 miliona i za finansiranje projektne dokumentacije za putnu infrastrukturu. Prvi prioritet su bili ljudi koji su se već vratili, žive i rade na svojim imanjima u mesnim zajednicama Krajčinovići, Sastavci i Sjeverin. Početkom septembra su započeli radovi na izgradnji 11 tipskih objekata, da bi se već nakon samo dva meseca prvi povratnici uselili u svoje domove. Planiranirano je da u skladu sa budžetom Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja i u idućoj godini nastavi sa realizacijom ovog Programa.


28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP